De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomatenclafoutis met groene salade

Een heerlijke hartige Franse clafoutis met tomaat, camembert en wilde spinazie.

35 MIN
tomaten clafoutis

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Een hartige clafoutis met tomaten en een groene salade

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de spinazie. Verhit een pan met deksel en verwarm de spinazie met het aanhangende water circa 3 minuten tot deze slinkt. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef.

Klop in een kom de crème fraîche met de eieren, melk en bloem tot een glad beslag. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Vet de quichevorm in met een scheutje olijfolie. Snij de basilicumblaadjes fijn. Snij de camembert in blokjes. Verdeel de spinazie, tomaten, camembert en de helft van de basilicum over de quichevorm. Schenk het beslag eroverheen en bak de clafoutis in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Pluk de blaadjes van de waterkers. Hak de bieslook fijn en meng met de waterkers in een saladeschaal. Ris de blaadjes dragon erboven en meng met de rest van de basilicum. Pers voor de dressing het sap uit de limoen. Meng 25 ml limoensap met mosterd en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Serveer de tomatenclafoutis op een plank of groot bord en snij in punten. Serveer de groene kruidensalade met de dressing erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker