De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoenkoekjes

Pompoen wordt vaak gebruikt voor hartige gerechten (zoals soep, pasta, salade), maar je kunt pompoen ook gebruiken voor zoete baksels. Deze pompoenkoekjes zijn makkelijk te maken en superlekker!

100 MIN
Pompoenkoekjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Pompoen wordt vaak gebruikt in hartige gerechten (zoals soep, pasta, salade), maar je kunt van pompoen ook deze heerlijke pompoenkoekjes maken. Super simpel, en vooral héél erg lekker!

Bereidingswijze

Pompoenkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Snij de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer. Draai de temperatuur van de oven naar 170 graden.
  3. Meng de pompoenpuree samen met de boter, eidooiers, bloem en suiker goed door elkaar. Maak hoopjes met een ijslepel die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het los geklopte eiwit.
  4. Zet 20 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker