De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okonomiyaki hiroshima style

Breng in een pan de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

Okonomiyaki Hiroshima style

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Saus
Breng in een pan de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

Meng de bloem met de dashi en 4 eieren tot een glad beslag. Voeg het bakpoeder toe en meng goed door. Zet het beslag in de koelkast. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat uitlekken en meng er een beetje zonnebloemolie door.

Snijd of rasp (met een Chinese mandoline) de witte kool heel fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen.

Okonomiyaki

Giet een laagje beslag in de koekenpan. Bestrooi met een laagje bonitovlokken. Verdeel een handje kool over het beslag. Verdeel daarover wat lente-ui, de gebakken uitjes, taugé en de speklapjes. Schep 1 lepel beslag op het spek. Keer de okonomiyaki voorzichtig om.

Bak in een andere koekenpan in een scheutje olie de gamba’s. Voeg de gekookte eiernoedels erbij en besprenkel dit met een beetje saus. Zorg dat de mie een beetje bij elkaar blijft. Schep de okonomiyaki voorzichtig op de mie. Bak een spiegelei en leg het ei op de okonomiyaki. Bestrijk met de saus en maak (evt. met behulp van een spuitflesje) strepen met de mayonaise op het gerecht. Bestrooi met de gedroogde peterselie. Maak zo vier porties.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker