De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolademousse met kersen

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.

28 MIN
Chocolademousse met kersen

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat het 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.

Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop het door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde super stijf. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het opgeklopte eiwit.

Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.

 

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-paginaInstagram-account en YouTube-kanaal.

Vanaf 1 oktober kijk je elke zondag naar Jamie's Quick & Easy Food! Het nieuwste programma Jamie Oliver, waarin hij deze keer aan de slag gaat met gerechten gemaakt van slechts 5 ingrediënten.

Van de mooiste gebakjes tot sissende coquilles en van hamburgerbroodjes waar het water je van in de mond loopt; ook deze nieuwe parel is weer gevuld met alleen de allerlekkerste gerechten. Wil je zelf de keuken in duiken? Na elke aflevering plaatsen we ons favoriete recept op de website.

© 2017 Jamie Oliver (www.jamieoliver.com)

Wil je alle recepten uit de serie + nog veel meer? Bestel dan gauw het bijbehorende kookboek, genaamd Jamie Oliver 5 ingrediënten.

Kijk elke zondag vanaf 17:00 naar 2 afleveringen van Jamie's Quick & Easy Food bij 24Kitchen en check de website voor de lekkerste recepten! Aflevering gemist? Kijk dan op zaterdag vanaf 16:00.

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker