De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blini’s met gemarineerde/gelakte zalm

Begin met het beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel in de kom. Voeg de eieren en een snufje zout toe.

45 MIN
Blini’s met gemarineerde/gelakte zalm

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:
Begin met het beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel in de kom. Voeg de eieren en een snufje zout toe. Verdun het beslag door beetje bij beetje de melk en het bier toe te voegen. Roer dit goed door. Laat het beslag even staan waardoor het bier zijn werk kan doen.

Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommer in blokjes en de venkel in reepjes. Bewaar het loof van de venkel voor de garnering. Besprenkel de groenten met een wat citroensap. Voeg daaraan ook nog zout, witte wijn azijn en basilicumolie toe. Snijd de zalm in dunne reepjes.

Smelt een klontje boter in de pan. Als alle belletjes van de boter verdwenen zijn, is de pan heet genoeg. Giet een soeplepel beslag in de pan en vorm kleine ronde blini’s. Keer de blini pas om zodra de bovenkant gestold is.

Serveren:

Serveer het als een taartje. Besmeer een blini met crème fraîche. Leg er vervolgens wat venkelsla op en een plakje zalm, leg er daarna weer een blini op. Doe dit totdat je een mooi torentje hebt. Smeer nog wat crème fraîche op de bovenste blini. Maak het af met de zalmeitjes en wat takjes peterselie en venkelloof.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker