De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomers mediterraans stamppotje

Schil de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Laat daarna 5-10 minuten goed uitstomen in de pan.

15 min kooktijd
Zomers Mediterraans stamppotje

Een recept van

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 theelepel zout. Laat daarna 5-10 minuten goed uitstomen in de pan.

Ris de tijm van de takjes. Rooster de pijnboompitten kort goudbruin in een droge koekenpan. Laat de zongedroogde tomatenreepjes uitlekken (vang de olie uit de pot op!).

Verwijder het hart uit de kropsla en snijd de bladeren in fijne reepjes. Stamp de aardappelen fijn met de melk. Voeg niet alle melk in één keer toe, maar beetje bij beetje tot je de romigheid hebt bereikt die je lekker vindt.

Schep de reepjes sla, de tijm, de geroosterde pijnboompitten en de zongedroogde tomatenreepjes door de aardappelstamp. Voeg voor extra smeuïgheid eventueel een beetje olie uit de pot tomaten toe. Kruid met peper en zout naar smaak.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker