De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte chocolade ijsmousse in ananassoep

Een heerlijk fris nagerecht van ananassoep met witte chocolade ijsmousse en kletskoppen. Hiermee maak je zeker indruk op je vrienden!

180 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Witte chocolade ijsmousse in ananassoep

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Witte chocolade ijsmousse
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met water dat net tegen de kook aan is. Zet de ringvormen op een bakplaatje bekleed met plasticfolie en zet in de vriezer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de helft van de suiker en het vanillemerg bijna stijf, voeg de likeur toe en spatel door elkaar. Klop in een kom de eidooiers, het ei en de rest van de suiker los en zet op een pan met water dat net tegen de kook aan is. Klop het mengsel met een garde schuimig en lauwwarm en daarna met de mixer of in de keukenmachinebuiten het warm-waterbad in circa 5 minuten koud en luchtig. Roer het eimengsel met een spatel door de slagroom, zorg er voor dat er niet teveel lucht verloren gaat. Voeg de gesmolten witte chocolade in een dun straaltje toe aan het luchtige mengsel en roer voorzichtig door elkaar. De chocolade stolt en wordt krokant. Schep de ijsmousse in de ringvormen en laat minstens 3 uur bevriezen.

Kletskoppen
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de suiker met de slagroom, bloem en rasp er de schil van de sinaasappel en citroen boven. Roer door elkaar en laat circa een uur opstijven in de koelkast.
Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kletskoppen in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Laat de kletskoppen afkoelen.

Ananassoep
Schil de ananas en snijd rondom, tot aan de ‘houtige’ kern, in dikke plakken. Snijd 2 plakken in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Pureer de resterende ananas en de likeur in de blender of met de staafmixer schuimig en schenk door een zeef.

’s Avonds afmaken

Opmaak bord
Haal de ijsmousse circa 5 minuten voor het serveren uit de diepvries, zet in het midden van een diepbord en haal de ringvorm eraf. Schenk de ananassoep rondom de ijsmousse. Verdeel de blokjes ananas rondom. Breek de kletskoppen in stukken en steek in het ijs.

Wijntip: Pluk de dag uit Malaga

''Carpe Diem Dulce Natural''. Van zo'n naam word je al vrolijk, niet? Pluk de dag, van nature zoet. Het klinkt een beetje als een reclame voor het volgende fruitsapje, maar niets is minder waar. Malaga is niet zo heel bekend in Nederland als wijnproductie-gebied, maar ze kunnen er wat van! De zoete wijnen zijn een visitekaartje. Ter plekke drinkt men deze wijnen ook graag als aperitief, dat moeten wij in Nederland nog een beetje eigen maken, maar dat komt vanzelf. Extra tip: doop de kletskop even in de wijn... 

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker