De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

supersnelle vegetarische wokschotel & serundeng

20 min kooktijd
Supersnelle vegetarische wokschotel & Serundeng

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Laat de sojaboontjes ontdooien. Week de noodles circa 4 minuten in heet water. Giet af en spoel koud.

Serundeng
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan of wok en fruit de ui en de knoflook in circa 2 minuten glazig. Kneus de salambladeren en voeg samen met de koenjit en laos toe en bak circa 2 minuten mee.

Vijzel de ketoembar en voeg samen met de poedersuiker, kokosrasp en de pinda’s toe en laat nog circa 2 minuten karamelliseren en bijkleuren.

Wokschotel
Pel en snijd de ui in parten. Pel en hak de knoflook. Halveer de Chinese kool in de lengte en snijd in reepjes van circa 1 centimeter. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in chinoise.

Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit de ui en knoflook kort. Voeg vervolgens de sambal toe en verhit dit nogmaals kort.

Voeg witte kool, sojabonen en snijbonen toe en wok dit circa 1 minuut. Voeg al laatste de radijs en taugé toe en wok nogmaals circa 2 minuten. Breng het geheel op smaak met een beetje zout. Voeg als laatste de gewelde egg noodles toe. Verwarm alles kort door.

Serveren
Verwijder voor het serveren de salambladeren en laos uit de serundeng. Strooi de serundeng over de wokschotel.

Tip
Je kunt zelf ook sambal maken. Kijk hier voor het recept van sambal badjak jansen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker