De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche lorraine

Een quiche lorraine is een Franse, hartige taart. De klassieke variant vul je met een combinatie van spekjes, room, eieren en crème fraîche. 

60 min kooktijd
quiche lorraine

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Het fijne aan quiche lorraine is dat je 'm zowel warm als koud eet. Je kunt hem dus prima een dag van te voren maken!"

Bereidingswijze

Deeg hartige taart

  1. Deeg
    Kneed van de bloem, ei, boter en zout een soepel deeg. Laat het deeg circa 30 minuten rusten. Vet de quichevorm in met boter.

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dunne plak en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem van het deeg in met een vork.

Quiche vulling

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Verhit olie in een pan en bak de spekjes uit. Snijd de preien in stukjes en voeg de prei toe aan de spekjes en breng op smaak met peper. Bak mee tot de prei geslonken is. 

  2. Meng de eieren met de crème fraîche en een derde van de kaas. Schep de preivulling op het deeg en schenk het ei- crème fraîchemengsel erover. 

  3. Bestrooi de quiche met kaas en bak de quiche in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Het is erg lekker, maar ik zou als ik iedereen was crème fraîche d'r bij gebruiken i.p.v. room of wat dam ook!
Kai leijdekker
28-03-2024
Zo lekker en makkelijk te maken. Ik maak het vaak bij een drankje ipv een borreplankje. Succes verzekerd !
lizet kroet
02-04-2024

Ook lekker