De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta carbonara

Salade

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Verwijder eventueel de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in de pan met water in circa 6 minuten beetgaar.
Giet de haricots verts af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken op een zeef.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
Meng de haricots verts met de paprika’s, rucola, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

30 min kooktijd
Pasta carbonara

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder eventueel de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in de pan met water in circa 6 minuten beetgaar.
  • Giet de haricots verts af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken op een zeef.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Meng de haricots verts met de paprika’s, rucola, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pasta carbonara

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper.
  • Kluts de eieren los in een kom en meng de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is. Roer het eimengsel door de pasta en warm 1 minuut goed door.

Serveren
Verdeel de pasta carbonara over borden en serveer de salade ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker