De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

impala karbonades potjie

105 MIN
Impala karbonades potjie

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Impala karbonades potjie
Strooi de Biltong kruiden in een bakplaat en rol hier de karbonades door. Marineer circa 1 uur. Verhit de koekenpan en giet er een scheut olijfolie in. Was de Biltong kruiden uit de karbonades en schroei de karbonades tot ze goudbruin zijn. Zet de potjie op een fornuis en laat warm worden. Snijd de bleekselderij, wortel en ui in stukken. Smelt wat boter in de potjie en voeg bleekselderij, wortel, de ui, oregano, rozemarijn, salie, knoflook een beetje zout en peper. Rasp de citroenen. Voeg de gepelde tomaten, baby sjalotten en citroenschillen toe en roer door. Roer de rode wijn erdoor, dek de pan af met een deksel en laat circa 10 minuten koken.

Leg de karbonades in de potjie, zodat het bot uitsteekt aan de bovenkant. Laat circa 1 uur koken. Reinig het vet van de lever en de nieren, snijd doormidden en leg ze plat. Smeer de lever en de nieren in met een beetje biltong kruiden. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bak de lever en nieren circa 4 minuten aan elke kant. Leg de lever en nieren in de potjie en laat circa 5 minuten meekoken. Plaats de lever en de nieren in de chop 'rust' / mand, leg het deksel er weer op en laat het koken voor 5 minuten. Haal de lever en nieren eruit en laat afkoelen.

Chutney
Verwarm de bessen in een koekenpan en bak circa 15 minuten. Vang de stoom op door de pan af te sluiten met een deksel. Voeg een scheut water toe en roer door. Druk de puree door een zeef. Giet maple syrup in de koekenpan, rasp de schil van de citroen erboven en voeg nu het bessensap toe. Scheur wilde basilicum boven de pan en laat circa 45 minuten inkoken.

Giet de gespannen bessensap in de pan en blijf roeren. Voeg wilde basilicum en laat het mengsel koken beneden voor 45 minuten. Giet de chutney in een kom en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Spinazie met room en portobello’s
Verwijder de stelen van de portobello’s. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur circa 2 minuten. Hak de spinazie grof, verhit wat boter in de pan en bak de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 20 minuten koken op laat vuur. Leg de spinazie bovenop de paddenstoelen en bak circa 5 minuten. Serveer direct uit de pan samen met de impala potjie.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker