De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geitenkaasfondue met hollandse dippers

Wil je gezellig met de Kerst kaasfonduen met je gasten? Dan is deze geitenkaasfondue met Hollandse dippers zeker het proberen waard!

30 min kooktijd
Geitenkaasfondue met Hollandse dippers

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Soepstengels

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kluts het ei in een kommetje.

Bestrijk het bladerdeeg met ei en strooi de Provençaalse kruiden en een beetje zout erover. Snijd elk plakje in 6 gelijke repen en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soepstengels in de oven in circa 15 minuten krokant.

Geitenkaasfondue

Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Zet hier een iets kleinere pan in voor de fondue (au bain-marie). Snijd de geitenkaas in plakken. Pel en halveer de knoflook.

Schenk de room in de kleine pan en voeg de geitenkaas en knoflook toe. Laat de kaas in circa 10 minuten smelten en roer af en toe goed door. Schep de knoflook uit de pan.

Hollandse dippers

Verdeel de champignons over een ovenschaal, besprenkel met olie en gaar ze  circa 6 minuten in de oven. Schil of schrap de bospeentjes, laat een centimeter groen eraan zitten en snijd de bospeentjes in stukjes.

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Verwijder de harde dragen van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes.

Serveren

Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de kaasfondue met de twee pannen in elkaar op tafel en geef iedereen een bordje met de groente, soepstengels en brood om te dippen.

Tip: Heb je wel een fonduepan met brander en wil je deze fondue daarin bereiden dan moet je 1 eetlepel maïzena met een eetlepel koude room even gladroeren en toevoegen aan de kaasfondue. De kaas zal dan niet gaan schiften. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker