Soepstengels
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kluts het ei in een kommetje.
Bestrijk het bladerdeeg met ei en strooi de Provençaalse kruiden en een beetje zout erover. Snijd elk plakje in 6 gelijke repen en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soepstengels in de oven in circa 15 minuten krokant.
Geitenkaasfondue
Breng een grote pan met een laag water aan de kook. Zet hier een iets kleinere pan in voor de fondue (au bain-marie). Snijd de geitenkaas in plakken. Pel en halveer de knoflook.
Schenk de room in de kleine pan en voeg de geitenkaas en knoflook toe. Laat de kaas in circa 10 minuten smelten en roer af en toe goed door. Schep de knoflook uit de pan.
Hollandse dippers
Verdeel de champignons over een ovenschaal, besprenkel met olie en gaar ze circa 6 minuten in de oven. Schil of schrap de bospeentjes, laat een centimeter groen eraan zitten en snijd de bospeentjes in stukjes.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Verwijder de harde dragen van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes.
Serveren
Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de kaasfondue met de twee pannen in elkaar op tafel en geef iedereen een bordje met de groente, soepstengels en brood om te dippen.
Tip: Heb je wel een fonduepan met brander en wil je deze fondue daarin bereiden dan moet je 1 eetlepel maïzena met een eetlepel koude room even gladroeren en toevoegen aan de kaasfondue. De kaas zal dan niet gaan schiften.
0 reacties