Pizzadeeg
-
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist, oregano en olie.
-
Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg.
-
Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen
Cashew-rucolapesto
-
Verwarm de oven voor op 250 ºC.
-
Pel de knoflook en maal de knoflook in het bakje van de staafmixer met de cashewnoten fijn.
-
Voeg de rucola en de olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Brie-pizza
-
Rol het deeg uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Besmeer de bodem met de pesto. Snijd de brie in dunne plakken en beleg de pizza ermee. Bak de pizza in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
-
Meng de honing met de mosterd en roer goed door. Verdeel het honing-mosterdsausje over de pizza. Hak de cashewnoten en verdeel samen met de rucola over de pizza.
0 reacties