Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Het onderzoek 

Zonde toch? Dat dacht America's Test Kitchen ook. Zij hebben onderzoek gedaan naar hoe je het beste een citroen kunt bewaren na gebruik. Tijdens het onderzoek werd er gekeken bij welke temperatuur citroenen goed bleven. De citroenen werden los of in een plastic zakje gelegd. Verder werd er onderscheid gemaakt in citroenen die op kamertemperatuur of in de koelkast lagen.

Op zoek naar een lekker recept met citroen? Die vind je hier

Resultaten 

Na ongeveer een week werden de citroenen op kamertemperatuur hard. In de koelkast bleef de losse citroen lang goed maar niet zo lang als de citroen in het zakje. Deze bleef voor 4 weken sappig en vers.

Bewaartip

Het verlossende woord is dus: bewaar je citroen in een afsluitbaar zakje in de koelkast. Zo blijft de citroen het langst vers en droogt hij minder snel uit.