Nieuws

Zaterdag gekke groente invasie in Rotterdam

In Nederland wordt tussen de 5% en 10% van de groenten verspild vanwege hun vorm maat of kleur. Maar met de smaak en kwaliteit van deze kromme komkommers, tweebenige wortels of bobbelige tomaten is vaak helemaal niets mis. 

 

De stichting Kromkommer wil dat al die unieke groenten ook weer op ons bord terecht komen. Dit realiseren ze bijvoorbeeld door te zorgen dat deze groenten weer te koop zijn in winkels en groothandels, door soepen en sappen gemaakt van 'gekke' groenten te ontwikkelen en door het organiseren van allerlei acties en evenementen. 

 

Eén van deze acties is de Kromkommer Guerrilla die zaterdag 25 mei tussen 10.00 uur en 17.00 uur plaatsvindt op het Beursplein in Rotterdam. Er zal een invasie van gekke groenten zijn in het centrum van de stad: overal vind je kromme komkommers, tweelingtomaten en gekke paprikaatjes met een kaartje van Kromkommer. Ook worden heerlijke hapjes uitgedeeld, kun je zelf jouw one-minute-of-veggie-fame beleven en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. 

 

Meer informatie over Kromkommer en het evenement vind je hier