Nieuws

Het is slim om dit soort vetten wél te eten

Vetten worden over het algemeen gezien als iets slechts, maar dat geldt natuurlijk niet voor alle vetten. Omega-3-vetzuren zijn een voorbeeld van goede vetten. Ze verminderen het risico op hart- en vaatziekten en werken ook bloeddrukverlagend. Gelukkig kun je je omega-3-vetzuren gewoon uit voeding halen.

De Gezondheidsraad adviseert om 450 milligram omega-3-vetzuren per dag te consumeren. Door 2 keer per week vis te eten, waarvan 1 keer vette vis, heb je al de juiste hoeveelheid binnen. Maar vis is niet het enige voedingsmiddel dat rijk is aan omega-3 vetzuren.

Vegetarische en veganistische bronnen van omega-3:

  • Zeewier en algen
  • Chiazaden
  • Hennepzaad
  • Lijnzaad
  • Walnoten
  • Avocado
  • Sojabonen
  • Kidneybonen
  • Sojaolie

Lees ook: Je zou denken dat avocado's vegan zijn (maar dat zijn ze niet!)

Deze vis is rijk aan omega-3:

  • Makreel
  • Zalm
  • Zeebaars
  • Haring
  • Oesters
  • Sardines
  • Garnalen
  • Forel