Nieuws

Terugblik op het 24Kitchen Food Lovers Weekend 2016

Vrijdag 15 april ging het tweede kookweekend van Nederland van start. Het werd feestelijk geopend met een welkomstwoord van Giovanni, Danny en Corria. De VRIJMIBO met DJ en live saxofonist in combinatie met veel bekende gezichten betekende een sfeervolle start van het 24Kitchen Food Lovers Weekend.

Zaterdag
Voor de vroege vogels kon je samen met Miljuschka en Mounir de zaterdag sportief van start met bootcamp en een Food Lover Run. Voor diegenen die niet konden wachten om te proeven kon je het maar liefst 17 m2 grote eetbare schilderij van Angélique Hugo aanschouwen en deelnemen aan de wijnworkshop van Corria.

Zo vroeg in de ochtend werd meteen zichtbaar dat de 24Kitchen chefs het heel leuk vinden om elkaar te helpen, en zo ontstonden grappige situaties en plagerijen. Ook het publiek helpt graag een handje mee: van veren plukken van kippen, tot juryvoorzitter oma Paula verbazen in een ‘cook-off’ met oma Betty en Danny. Ook konden de enthousiaste Food Lovers samen met Roberta pasta maken, Miljuschka’s cheesecake proeven en de chefs het hemd van het lijf te vragen tijdens Vraag het de chef. Voor het eerst was 24Kitchen LIVE te zien via Facebook, met het uitdagende en interessante kookcollege van Estée over het ontleden van kippen.

Op de Feestavond kwamen kookliefhebbers en de chefs weer bij elkaar. Gezamenlijk proostten ze met elkaar op een nú al zeer geslaagde editie van het 24Kitchen Food Lovers Weekend. Enkele chefs showden zelfs hun andere talenten en vermaakten de gasten met hun zang- en danskunsten.

Zondag
Ook zondag hadden de chefs weer een vol programma voor de bezoekers, met kookcolleges, workshops, Vraag het de chef en als finale: The Battle of the Chefs. Voor iedereen die iets te lang had gefeest op de feestavond, was er de mogelijkheid om wakker te worden bij Miljuschka. Zij gaf tips het perfecte anti-katerontbijt:roereieren.  

Door het grote enthousiasme voor thee werd er een extra workshop thee proeven met Corria georganiseerd. Angélique ging samen met harde werkers aan de slag met schaal- en schelpdieren, Hugo maakte met De Worsten van Babel ‘kaviaar’ en aspergeijs en Mounir maakte een  driegangenmenu met gerookte ingrediënten. Benieuwd? Deze is ook LIVE uitgezonden via Facebook en terug te kijken.

De chefs waren in de voorbereidingen op de Battle al bloedserieus en fanatiek. Ze probeerden de ingrediënten al stiekem te spotten die verstopt op het podium lagen. De teams waren verdeeld in een mannen- en vrouwenteam, en zodra het startsein klonk, ging iedereen aan de slag. Door de focus van Estée, de sabotagepogingen van Miljuschka en Hugo, het snelle hakwerk van Mounir en de uitingen van team captains Danny en Giovanni lag het publiek constant in een deuk. Wie er gewonnen heeft? De mannen gingen er op het nippertje met de winst vandoor. Na het overhandigen van de gouden pollepels aan de winnaars, konden wij niet anders dan iedereen die erbij was bedanken voor een smaakvol weekend en uit te spreken hoe bijzonder wij het vinden dat er zoveel kookliefhebbers zijn gekomen.