Nieuws

The Taste: nieuwe serie met Nigella Lawson en Anthony Bourdain op 24Kitchen

In de kookcompetitie The Taste slaan de bekende tv-koks Nigella Lawson en Anthony Bourdain de handen ineen met culinaire experts Ludo Lefebvre en Brian Malarkey. De gastronomische supersterren treden op als mentor en coachen elk een team van professionele en amateurkoks die proberen het beste gerecht te creëren. In de Britse versie (vanaf 4 augustus op 24Kitchen) zijn er drie juryleden (Nigella Lawson, Anthony Bourdain, Ludo Lefebvre) en drie deelnemende teams. De Amerikaanse serie ‘The Taste US’ start vanaf 18 augustus met de vier eerdergenoemde juryleden en vier groepen deelnemers.

Smaak

In elke aflevering gaan de teams zowel individuele als groepsuitdagingen aan met een verscheidenheid aan culinaire thema’s in verschillende eliminatierondes. Aan het eind van de aflevering worden de gerechten van de deelnemers blind beoordeeld door de mentors. De deskundigen zijn niet op de hoogte van wie het gerecht is, wat het precies is, hoe het is bereid en wie ze elimineren. Het draait maar om één ding: smaak.

Nigella Lawson en Anthony Bourdain

Niet alleen in Engeland is tv-kok en best seller-auteur Nigella Lawson een superster, ook in Nederland is ze uitermate populair. Ze staat vooral bekend om haar onderscheidende filosofieën in de keuken. Chef-kok, tv-presentator en schrijver Anthony Bourdain verwierf een brede bekendheid door zijn unieke culinaire wereldbeeld. Van zijn veelbekeken serie ‘No Reservations’, waarin Bourdain de wereld rondreist en kennis maakt met de plaatselijke keukens, zijn al meer dan acht seizoenen gemaakt.

Deskundige jury

Ook de andere juryleden en coaches zijn geen onbekenden in de culinaire wereld. Op 25-jarige leeftijd was Ludo Lefebvre al chef-kok in de L’Orangerie, een jaar later stond hij in de top vijftig van beste chefs opgesteld door Relais & Chateaux. Onder zijn leiding werd de L’Orangerie een van de best beoordeelde restaurants in Californië, de eetgelegenheid werd bekroond met de Mobil Five Star Award. De bekroonde chef Brian Malarkey opende in minder dan twee jaar tijd vijf enorm succesvolle restaurants in San Diego. Zijn jeugd bracht hij door op een ranch in Bend, Oregon en ontdekte zijn liefde voor eten en koken al op jonge leeftijd.

The Taste UK: vanaf 4 augustus elke werkdag om 19.00 uur.
The Taste US: vanaf 18 augustus elke werkdag om 19.00 uur.

Ga naar de website en bekijk vast een preview van The Taste