Nieuws

Spitskool centraal bij wereldrecordpoging

Nederlandse chefs doen maandag 3 december gezamenlijk een poging het wereldrecord bereiding met spitskool te breken. Op initiatief van Gastronomixs worden bij Koppert Cress, het bedrijf van Rob Baan, meer dan 110 bereidingen gekookt en gefotografeerd.

Culinair kennisplatform Gastronomixs, een initiatief van Jeroen van Oijen en Inge Meijs, nodigde begin november verschillende chefs uit zoveel mogelijk bereidingen van spitskool in te zenden. "De reacties waren overweldigend", aldus Jeroen van Oijen. Na een strenge voorselectie bleven ruim 100 verschillende bereidingen van spitskool over. Voor Van Oijen is de gezamenlijke recordpoging het bewijs dat de Nederlandse gastronomie klaar is om intensief kennis met elkaar te gaan delen. ‘Volgens mij het belangrijkste ingrediënt voor vooruitgang.

De recordpoging vindt maandag plaats van 10.00 tot 18.00 uur en meer dan zestig chefs verlenen er hun medewerking aan. Tegelijkertijd vindt een tweetjam plaats. Belangstellenden kunnen alles volgen via een livestream.

Ben je geïnspireerd en wil je ook aan de slag met spitskool? Bekijk hier al onze recepten met deze veelzijdige groente!