Nieuws

Smaakvrienden en -vriendinnen

Afgelopen weken maakten onze nieuwsbrieflezers exclusief kans op het prijswinnende kookboek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Om kans te maken, hebben wij onze lezers gevraagd foto’s in te sturen van hun eigen favoriete smaakvrienden.

De reacties waren zeer uiteenlopend. Favoriete ingrediënten kwamen voorbij, maar ook ‘echte’ vrienden: uit kookclubs, van vroeger, familie en zelfs huisdieren! Dat smaakvrienden een ruim begrip is, bleek uit de vele originele inzendingen. Vaak gaan smaakvrienden ook gepaard met belangrijke momenten in een mensenleven: huwelijken, operaties, geboortes.. Ook vakantieherinneringen kwamen veelvuldig voorbij, net als favoriete gerechten, kookboeken en bijzondere ontmoetingen.

Uit al deze verhalen, hebben wij vijf inzendingen gekozen die het thema smaakvrienden mooi uitbeelden. Gefeliciteerd winnaars! Het boek van Angélique Schmeinck komt jullie kant op.

Dirk Jan, Bas en Jan, oftewel DiJaBaJa, koken drie keer per jaar voor hun vrouwen om de beurt bij elkaar thuis. Ze koken op hoog niveau en proberen altijd iets nieuws uit, maar gezelligheid staat voorop. Gefeliciteerd, Thelma den Adel!

 
 

Witlof met truffelmayonaise en stukjes gekookt ei, hangop van tomaat met komkommer en rivierkreeftjes, tomatenbavarois met basilicum… Mmmm wij krijgen trek van deze heerlijke amuses van Nicole van Rijsinge!

 
 

Arianne van Oirschot van Rijt en haar smaakvriendinnen zijn gezamenlijk 330 kilo afgevallen. Zij hebben allemaal een vorm van maagverkleining ondergaan en komen een aantal keer per jaar samen om te genieten van een zelf gekookt diner. Belangrijk: het gaat niet meer om grote hoeveelheden, maar om smaak!

 
 

Ilse Rotman laat zich inspireren op de markt aan de Ramblas in Barcelona. Verschillende producten hangen daar als smaakvrienden naast elkaar, waardoor je meteen zin krijgt om te koken!

 
 

Parel en Mable zijn echte smaakvriendinnen. Meestal laten paarden het niet toe, maar zij eten gezellig hun slobber uit één bak. Wat een lieve dieren, Jocelyn de Waard!