Neem ketchup. In de kast kun je een geopende ketchupfles slechts een maand bewaren zonder smaakverlies, maar als je de fles in de koelkast bewaart dan is de ketchup 9 maanden tot 1 jaar te gebruiken. Hetzelfde gaat op voor mosterd. In de kast bewaar je mosterd slechts enkele maanden, in de koelkast blijft je mosterd echter vaak 1 jaar tot anderhalf jaar houdbaar zonder dat het ten koste gaat van de smaak.

Lees ook: Is je ei nog goed? Met deze slimme truc kom je erachter >

De favoriete saus van Nederlanders

Dan blijft de meest populaire saus over, mayonaise. In Nederland is mayonaise er zo ingeslepen dat het in een snackbar niet eens uitgesproken hoeft te worden en alleen de woorden ‘frietje met’ volstaan. In bijna ieder huishouden staat dan ook een pot. Geopend kun je die het best in de koelkast bewaren en binnen 2 tot 3 maanden opmaken. Hierna zal de kwaliteit van de mayonaise achteruitgaan, maar kun je de mayonaise vaak nog wel gebruiken. Controleer wel of de mayonaise na deze periode nog goed is.