Nieuws

Nieuwe programma’s in januari

2015: we gaan een nieuw jaar vol inspiratie tegemoet. Begin het jaar goed met bekende en nieuwe gezichten op 24Kitchen, die vanaf 5 januari elke werkdag te zien zijn in nieuwe programma’s.

Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, maar ook de stad van de patisserie. Kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker? In de afleveringen zie je lichte baksels met weinig suikers (baking good) en gebak voor echte zoetekauwen (baking bad). Perfect om je bewust te worden wat er eigenlijk allemaal in een taart gaat en het past bij de goede start van 2015. Kijk elke werkdag om 19.00 uur naar Baking Good, Baking Bad.De Finse keuken vertegenwoordigd door 2 chefs
Het competitieprogramma Top Chef is in veel landen populair, ook in Finland. Chef Teemu is de winnaar van Top Chef Finland 2012 en is eigenaar van restaurant Goto. Teemu gaat op onderzoek uit: waar komt het eten dat hij bestelt voor het restaurant vandaan? In zijn programma Arctic Chef worden mooie verhalen begeleid met leuke activiteiten, zoals ijsvissen en het bezoeken van lokale boerderijen en een kijkje in zijn restaurant. Doordeweeks om 16.30 uur kijk je naar Arctic Chef.

Sara’s New Nordic Kitchen
Sara La Fountain ken je misschien al van haar Finse gelijknamige programma en Baking with Sara, waarin ze in haar appartement in Helsinki laat zien wat de Finse keuken te bieden heeft. Sara’s New Nordic Kitchen is haar nieuwste Engelstalige serie, waarin ze met trots en enthousiasme de moderne Scandinavische keuken vertaalt naar heerlijke gerechten. Kijk elke werkdag om 17.00 uur.Mobile Chef
Ryan Clift is chef bij een van de beste restaurants in Azië. Hij kookt normaal gesproken met high-tech materiaal dat je meestal tegenkomt in laboratoria, maar in Mobile Chef kookt hij met niets meer dan een pop-up keuken op de meest bizarre locaties, bijvoorbeeld hoog in de lucht in een privéjet en in een dierentuin. Het programma zie je elke werkdag om 19.30 uur.

Terug op 24Kitchen
Dagelijks kijk je om 21.00 uur naar Jamie Oliver op 24Kitchen, met als eerste op de agenda de special Jamie’s Eat to Save Your Life. Jamie’s Return to School Dinners en het tweede seizoen van Jamie’s Food Revolution. Anthony Bourdain en Nigella Lawson treden weer op als mentor in The Taste US, elke werkdag om 20.00 uur te zien, net als De Makkelijke Maaltijd om 18.00 uur en Rudolph’s Bakery om 18.30 uur. Ieder weekend geniet je rustig op de bank op zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag 12.00 uur van de marathons van 24Kitchen.