Nieuws

Nieuwe generatie chefs strijden in 24Kitchen Food Truck Challenge

Drie food trucks met jonge eigentijdse chefs strijden deze zomer voor de culinaire voorkeur van de Nederlandse festivalbezoekers. In de nieuwe tiendelige reeks 24Kitchen Food Truck Challenge worden de teams wekelijks uitgedaagd tijdens diverse events en festivals. De teams bestaan uit de ‘Worsten van Babel’ met 24Kitchen-chef Hugo Kennis, de vegetarische zusjes Kee & To Huidekoper en 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen samen met de talentvolle kok London Loy. Vanaf 6 augustus om 18.30 uur gaat de culinaire strijd op 24Kitchen van start.

Food Truck Challenge
Iedere week staat een ander festival centraal en daarvoor moeten de teams telkens een ander bijzonder gerecht bedenken dat het beste aanslaat bij het publiek van het specifieke evenement of festival. Je volgt de voorbereidingen, het plan van aanpak en natuurlijk de bikkelharde culinaire strijd voor omzet, kwaliteit en originaliteit. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld op omzet, maar ondergaan ook een test van horecatycoon Casper Reinders. “Het is elke week een zenuwslopende strijd, waarbij de Nederlandse food truck-bezoeker uiteindelijk bepaalt wie er met de eer vandoor gaat”, zegt Miljuschka Witzenhausen.

Kom proeven bij de opnames!
Een aantal afleveringen is al opgenomen, maar je kunt nog steeds komen proeven bij jouw favoriete foodtruck of chef. Kom bijvoorbeeld op 18 juli naar Kwaku Summer Festival (tussen 17.00 uur en 20.00 uur), 24 juli naar de Nijmeegse vierdaagse en 30 juli bij Amsterdam Kookt

Opkomst food trucks
In Nederland loopt het aantal food trucks langzaam richting de 500. De trucks bieden culinair verantwoorde hapjes, vaak met duurzame producten. Mede door de explosieve groei van muziek- en dancefestivals, zijn de food trucks en rijdende restaurants immens populair geworden. De vraag naar gezond en verantwoord eten wordt steeds groter. Sinds kort krijgen ondernemers ook de kans om in Amsterdam hun food truck op de openbare weg te stallen.

24Kitchen Food Truck Challenge zie je vanaf 6 augustus elke donderdag om 18.30 uur.

Tip: fan van food trucks? Stem op jouw favoriete food truck.