Nieuws

Nieuwe buitenlandse programma's

Liefhebbers van de buitenlandse keuken worden dit voorjaar op hun wenken bediend. Vanaf 1 mei gaan drie nieuwe 24Kitchen-series in première.
Sara La Fountain – vanaf 1 mei elke werkdag 15.00 uur
Chef-kok Sara la Fountain werd geboren in Santa Barbara (Californië), maar groeide grotendeels op in Finland. Ze heeft een grote passie voor de moderne Finse keuken en verblijft regelmatig in haar appartement in Helsinki, de huidige hotspot van de Scandinavische kookkunst. In deze serie van veertig afleveringen toont Sara la Fountain waarom Scandinavisch eten zoveel meer is dan alleen zure haring en roggebrood. Vanuit haar eigen appartement in Helsinki tovert ze traditionele klassiekers om in hedendaagse trendy gerechten, zoals warme gerookte eland-steak.


Market Flavours – vanaf 1 mei elke werkdag om 15.30 uur
Van het noorden tot het zuiden van Portugal zijn er plaatsen waar de producten tot leven komen en waar alle zintuigen worden geprikkeld. Op de traditionele markten zijn de meest verse producten te vinden en talloze waardevolle ingrediënten voor een culinair recept. In zestig afleveringen neemt Sebastião Castilho ons mee op een gastronomische reis langs de belangrijkste markten van Portugal. Door zijn stappen te volgen leren de kijkers hoe zij de beste producten kunnen kiezen om heerlijke, makkelijke en voordelige maaltijden te bereiden.


For The Love Of Food – vanaf 1 mei elke werkdag om 16.00 uur
De Turkse chef-kok Gabriele Sponza vindt dat voedsel een onmiskenbaar onderdeel van ons leven is. Hij deelt zijn culinaire aanpak en ideeën in de serie ‘For The Love Of Food’. In veertig afleveringen maakt hij met lokale ingrediënten uit Turkije gezonde en overheerlijke wereldgerechten.