Nieuws

Must see deze week: 7 november t/m 13 november

Welke afleveringen en programma’s mag jij deze week niet missen? Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 7 november
Kleurrijke culturen en culinaire tradities komen voorbij in Jamie’s Food Escapes. Jamie Oliver leert zowel de mensen als hun keuken kennen. Om 16.00 uur ontdek je street food en traditionele Marokkaanse gerechten in Marrakesh en natuurlijk maakt Jamie versies van een kip met citroen-tajine, Marokkaans geroosterd lamsvlees en een ‘snakey cake’, gemaakt van filodeeg, amandelen en rozenblaadjes.

Vrijdagavond om 22.20 uur zie je een dubbele aflevering van The World’s Best Chefs. In de eerste aflevering ontdek je de culinaire methoden van Andoni Aduriz, gebaseerd op onderzoek en innovatie. Katie Button brengt een bezoek aan zijn keuken in zijn succesvolle restaurant Mugaritz. Eetbare stenen, zeewier’haar’, geschaafd ijs met garnalenjus: niets is te gek voor deze Spaanse chef-kok. Daarop volgend bezoekt Katie Button het onderzoekscentrum van Ferran Adrià, die zich sinds het sluiten van zijn restaurant elBulli vooral richt op het ontdekken van nieuwe kooktechnieken en ingrediënten.

Zaterdag 8 november & zondag 9 november
Giovanni Caminita is trots op zijn land en dit komt tot uiting in zijn gerechten, ontdek de eenvoudige maar smakelijke Italiaanse keuken door zijn ogen. Recepten voor pasta met truffel, veel groente en zelfgemaakte calzone zijn altijd een succes! Zaterdag vanaf 10.00 uur kijk je naar Grenzeloos Koken, de Italiaanse editie. Zondag vanaf 12.00 uur verklapt Danny Jansen familiegeheimen, die verwerkt zitten in Aziatische recepten. Reis mee door heel Azië. Dim sum, saté, gerookte groene thee-kip kun jij straks ook maken.

Zondag vanaf 17.00 uur kijk je naar de mini-marathon van De Volkstuin, zodat je alle tuinders vanaf dag 1 leert kennen. De producten die dit keer centraal staan zijn andijvie, bietjes en komkommer. De volkstuinders showen hun tuin en geven tips om zelf groente te verbouwen. Roberta maakt heerlijke gerechten met de groente. Om 18.30 uur komt de nieuwste aflevering op 24Kitchen, waarin de tomaat in het zonnetje staat. Roberta maakt een Italiaanse versie van het beroemde gerecht Italian Sloppy Joe.

Om 19.00 uur neemt Michel Bras je mee naar zijn moestuin in The World’s Best Chefs. Daar verzamelt hij meer dan 60 kruiden en groenten voor zijn befaamde gerecht waarin groente en bloemkool de hoofdrol spelen, Le Gargouillou. Zijn signature dish is de Chocolate Coulant, ook wel chocolade lava cakejes genoemd.

Maandag 10 november
In het programma In Search of Perfection kookt Heston Blumenthal op wetenschappelijke wijze, zodat de meest perfecte gerechten ontstaan. Dit keer maakt hij een klassiek dessert uit de jaren ’70: Baked Alaska, ook wel Omelet Sibérienne genoemd. Kijk om 22.20 uur naar deze aflevering.

Dinsdag 11 november
Hoewel appels het hele door verkrijgbaar zijn, is de herfst hét seizoen voor appels. Rudolph raakte geïnspireerd door deze populaire vrucht en maakte een bijzondere appeltaart: “De appel valt niet ver van de boom-taart", met een brosse taartbodem, vulling van gekaramelliseerde appels, groen Italiaans schuim als grasbodem en een boom gemaakt van chocolade. De indrukwekkende taart zie je om 18.30 uur in Rudolph’s Bakery.

Woensdag 12 november
In Jamie’s Comfort Food gaat het maar om een ding: volop genieten van elke rijke hap! Gennaro Contaldo – een van Jamies beste vrienden – kookt samen met Jamie de perfecte ravioli bolognese. Ook maakt Jamie een extreme kaastosti en een van de Engelse favoriete gerechten: kip tikka masala, gekookt boven een open vuur. Comfort food met passie gemaakt, dat zie je om 20.55 uur in Jamie’s Comfort Food.

Donderdag 13 november
Kiran Jethwa trekt dit keer in Tales from the Bush Larder langs de noordkust van Kenia, waar hij op een geïmproviseerde surfplank de wilde stroming trotseert en met enthousiaste visser op pad gaat op zoek naar koraalvissen, oesters en schelpen. Kijk om 22.50 uur naar Tales from the Bush Larder.