Nieuws

Must see deze week: 31 oktober t/m 6 november

Welke afleveringen en programma’s mag jij deze week niet missen? Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 31 oktober
In de special Jamie’s Eat of Save Your Life leert Jamie Oliver je wat eten met je doet. Zijn vetten, zout en suikers nog ergens goed voor? Wat gebeurt er in je lichaam als je een dieet volgt? De antwoorden zie je om 16.05 uur en 20.55 uur.

Quinoasalade met gepofte rode bietjes, sinaasappel en feta en snelle tapasgerechten voor bij de borrel: Andy maakt deze heerlijke gerechten in het programma Fairplate, te zien om 17.00 uur.


Zaterdag 1 november & zondag 2 novemberHet hele weekend kun je kijken naar de lekkerste creaties die Rudolph uit zijn oven tovert. Koek, cake en taart, zoet en hartig, alles komt voorbij in de weekendmarathon van Rudolph’s bakery, zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. 

In Jamie's Fowl Dinners behandelt Jamie vragen over dierenwelzijn en wil hij laten zien wat de consument bereid is te betalen voor eerlijke en goede producten. Kijk 1 november om 21.50 uur en 2 november om 21.10 uur naar dit openhartige programma.

Ferran Adrià wordt gezien als een van de beste chefs ter wereld. Hij was eigenaar van het nu gesloten restaurant elBulli en in deze aflevering neemt Ferran je mee naar zijn onderzoekscentrum in Barcelona. Samen met zijn team ontleden ze daar ingrediënten en houden zij zich bezig met het onderzoeken van nieuwe kooktechnieken. Kijk zondag om 19.00 uur of vrijdag om 22.50 uur naar The World’s Best Chefs.

Maandag 3 november
Vanaf maandag zie je twee nieuwe programma’s van Jamie Oliver: Oliver’s Twist en Jamie’s Comfort Food. Om 17.00 uur kijk je naar Oliver’s Twist, waarin Jamie in zijn nieuwe keuken kookt met en voor vrienden. In de eerste aflevering maakt Jamie gevulde kip met gebakken aardappels, geroosterde groente en heerlijke jus.

In Jamie’s Comfort Food gaat het om eten waar je gelukkig van wordt: rijke lasagnes, urenlang gestoofd vlees, gekonfijte kip, de ultieme insanity burger en machtige chocoladetaarten. Maandag krijgt Jamie hulp in de keuken van zijn vriend DJ BBQ om zijn geheime saus te maken en samen maken ze de ultieme burger, kijk om 20.55 uur naar Jamie’s Comfort Food.

Dinsdag 4 november
Kiran Jethwa reist door Kenia en verkent het gebied Machakos. Machakos staat bekend om het oogsten van honing en het maken van honingbier: Kalobo. Kiran helpt met het oogsten van de honing en leert hoe parelhoenders gevangen worden, namelijk door ze dronken te voeren met honingbier. Deze aflevering zie je om 22.50 uur in Tales From the Bush Larder.

Ook komt Jamie's 15 Minute Meals weer terug, waarin Jamie als een razende verrukkelijke gerechten op tafel zet. Lukt het jou ook in 15 minuten? Het sleutelwoord is voorbereiding. Probeer om zelf pittige noedelsoep met inktvis en garnalen, een groentenchili, krokante tortilla's en avocadosalade op tafel te zetten. Kijk dinsdag om 19.30 uur naar Jamie's 15 Minute Meals.

Woensdag 5 november

Je kent de energieke Jandino Asporaat misschien wel van zijn tv-programma De Dinoshow. Hij heeft een recept voor Bolu pretu, een zwarte likeurtaart. Rudolph ziet het als een mooie uitdaging en nodigt hem uit om deze taart te bakken. Natuurlijk gaat dit gepaard met het nodige gelach. Rudolph’s Bakery zie je woensdag om 19.00 uur.

Donderdag 6 november
In Jamie’s Chef presenteren de afgestudeerde chefs van de Fifteen Foundation hun plannen voor een eigen restaurant. Aaron en Nicci mogen hun idee voor restaurant ‘The Cock’ verder uitwerken. In deze aflevering volg je Aaron en Nicci op de stressvolle dag van de opening van het restaurant. Kijk om 16.00 uur naar Jamie’s Chef.