Nieuws

Must see deze week: 26 september t/m 2 oktober

Elke dag zijn er nieuwe afleveringen van kook-, reis- en foodprogramma’s op 24Kitchen die je eigenlijk niet mag missen! Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 26 september
De ouders van Didier werken allebei en juist daarom lijkt het Didier leuk om zijn ouders te verrassen met een zelfgemaakte maaltijd die klaarstaat als ze thuiskomen. Dat is dan ook precies wat Didier gaat doen: een maaltijd bereiden met zijn lievelingsingrediënt: bloemkool. De aflevering en het recept zie je vrijdag om 16.30 uur.


Zaterdag 27 september
De jonge bakkers in Rudolph’s Little Bakery verrassen keer op keer iemand met een prachtige taart. Zaterdag kijk je vanaf 10.00 uur naar de marathon, waarin ouders, vriendjes en familie met onder andere een medailletaart, heldencupcaketoren, chocoladetaart met fruit, een Feyenoordtaart en fruitige karamelsoezen verrast worden.


Zondag 28 september
Zondag nemen kinderen vanaf 12.00 uur de keuken over in Smaakpupillen. De grappige presentator Hugo Kennis helpt om heerlijke (en makkelijke) recepten op tafel te zetten. In deze afleveringen koken onder andere Anne, Sam, Rolf, Hashem, Isa, Daphne, Estelle, Tom en Mai de sterren van de hemel en voeren ze de gekste keukenlabtestjes uit.


Maandag 29 september
Verfijnde kookkunst en fantastische hygiëne zijn niet direct woorden die je associeert met studentenhuizen. Andy komt te hulp! Hij gaat langs een studentenhuis voor een kookles boerenkoolstamppot (met een Italiaans tintje). Anita ziet producten die ze nog nooit heeft gezien, zoals rozemarijn. Kijk om 13.00 uur naar First Aid Kitchen.

In de Flevopolder leeft de Polderhoen, een van de biologische kippenrassen. Rudolph bezoekt een biologische kippenfarm in The Taste of Life Basics. Hoe leven de dieren en wat krijgen ze te eten? En hij maakt heerlijke gerechten met kip. Je ziet het maandag om 14.00 uur.


Dinsdag 30 september
In Japan is alles bijzonder, zelfs de lunchtrommels. Deze zogenoemde bentoboxen zitten vol met rijst (meestal in een leuke vorm), vis, gevogelte of vlees en gekookte en ingemaakte groente. Danny maakt een heerlijke bentobox voor volwassenen en kinderen, met in miso gemarineerde karbonades, sushirijst en paksoi en paddenstoelen. Bekijk de aflevering van Grenzeloos Koken om 17.30 uur.


Woensdag 1 oktober
Woensdag om 15.30 uur laat Jamie in Jamie at home deze keer zien wat je met lamsvlees kunt doen. Hij maakt heerlijke gerechten met lamsvlees, zoals lambskebabs en Jamies persoonlijke favoriet: gebraden lamsschouder. Verse ingrediënten zoals groente en kruiden haalt hij uit eigen tuin.


Donderdag 2 oktober
Heerlijk terugdenken aan de zomer? Met deze frisse zomersamosa’s die Estée maakt in De Makkelijke Maaltijd lukt dat wel! De samosa’s zijn gevuld met cashewnoten, rode peper, mango en kikkererwten. Het recept zie je donderdag om 18.00 uur.