Nieuws

Must see deze week: 24 t/m 30 oktober

Welke afleveringen en programma’s mag jij deze week niet missen? Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 24 oktober
In Amazing Wedding Cakes krijgt bakkerij Christopher Garren’s Cakes een opdracht voor een heel persoonlijke bruidstaart. Het aanstaande paar is op wereldreis geweest en wil graag hun souvenirs verwerkt hebben in de bruidstaart. Merci Beacoup Cakes verwerkt een pauw-thema in een bruidstaart. Deze prachtige taarten zie je om 20.00 uur.

Zaterdag 25 oktober & zondag 26 oktober
Dit weekend staat in het teken van eten over de wereld. Annabel Langbein kookt in haar thuisland Nieuw-Zeeland met verse producten uit eigen tuin en binnenland, zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur. Bill Granger reist door Australië van het noorden tot het zuiden. Kijk zaterdag en zondag om 21.50 uur.

Zondag zie je voor het eerst The World’s Best Chefs, een programma waarin presentator Katie Button je meeneemt in de keukens van ’s werelds beste chefs. In deze aflevering kijk je naar chef Andoni Aduriz, die een tweesterrenrestaurant in Spaans Baskenland heeft. Hij staat bekend om zijn innovatieve manier van koken met basisingrediënten en om het spelen met texturen en aroma’s.

Anthony Bourdain is op bezoek gegaan bij elBulli, dat volgens velen het beste restaurant ter wereld was. Deze special van No Reservations zie je om direct na The World’s Best Chefs, om 19.30 uur.

Maandag 27 oktober
Jamie Oliver vindt dat het eten in de Britse schoolkantines wel aan verbetering toe is. Hij bezoekt een basisschool in Londen en komt tot de ontdekking dat veel kinderen niet eens weten hoe een aardappel eruitziet. Jamie gaat aan de slag met een verantwoord menu. Bekijk het menu om 16.05 uur in Jamie’s School Dinners.

Eerlijk eten staat centraal in de specials van De Makkelijke Maaltijd. Rudolph maakt dit keer een andijviestamppot met honing-cashewnoten en wokgroente met pinda-kokossaus. De recepten zie je om 18.00 uur in De Makkelijke Maaltijd.

Dinsdag 28 oktober
Andy maakt een typisch Vietnamees gerecht en een klassieke Engelse afternoon tea met scones en clotted cream, sandwiches met guacamole en een ‘tealoaf’. De gamba-noedelsoep met wontons is een stevige soep, ideaal voor koudere dagen. Om 17.00 uur zie je hoe je dit zelf kunt maken in Fairplate.

Woensdag 29 oktober
Jonathan wil graag zijn moeder bedanken en dat doet hij met een schitterende chocoladetaart met fruit. Ze is namelijk dol op chocolade. Rudolph helpt hem met het maken van de taart in Rudolph’s Little Bakery, woensdag te zien om 19.30 uur.

Donderdag 30 oktober
In de Canadese Rocky Mountains is veel te beleven, ook op culinair gebied. Valentine Warner doet inspiratie op voor een wildburger, gemaakt van hertenvlees en gecombineerd met verse en gedroogde paddenstoelen, gestoofde uien en een spiegelei. Zijn avontuur zie je om 22.20 uur in Valentine Warner’s Wild Table.