Nieuws

Must see deze week: 22 t/m 29 mei

Elke dag zijn er nieuwe afleveringen van kook-, reis- en foodprogramma’s op 24Kitchen die je eigenlijk niet mag missen! Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Weekend Marathon: Italië
Reis mee naar Italië met de Weekend Marathon op 24Kitchen. Jamie Oliver stapt in zijn camper en gaat naar Italië, een zoektocht naar zijn passie voor eten. Hij gaat back to basics en zal leven van het land, ontmoet de lokale bevolking en tovert traditionele Italiaanse recepten om tot een creatie in zijn stijl in Jamie’s Great Italian Escape. Giovanni Caminita laat in Grenzeloos Koken zijn favoriete Italiaanse gerechten zien.

Kijk zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur naar de marathon.

Grenzeloos Koken Italië Special
In de Grenzeloos Koken Italië Special nemen enthousiaste thuiskoks het tegen elkaar op. Wie kookt de lekkerste Italiaanse gerechten? Giovanni Caminita en Roberta Pagnier treden op als jury en beoordelen de gerechten. Je volgt de kandidaten in de voorrondes waar ze met hun Italiaanse signature dishes de jury proberen te imponeren en ziet hoe de finalisten in de spannende finale de antipasti, secondo piatto en dolce (voor-, hoofd- en nagerecht) van Roberta en Giovanni namaken.

De extra lange aflevering zie je zondag om 15.00 uur en de herhaling zie je maandag om 10.30 uur.

Glutenvrije mangotaart in Rudolph’s Bakery VIPs
Wist je dat je met kokosrasp, kokosolie en amandelpoeder een glutenvrije taartbodem kunt maken? Zangeres en actrice Carolina Dijkhuizen en Rudolph gebruiken dit als basis voor een glutenvrije mangotaart. Je ziet de bereiding maandag om 18.00 uur in Rudolph’s Bakery VIPs.

Aardbeien, asperges en rabarber in Vlees noch Vis
Dinsdag om 18.00 uur kookt Estée Strooker met seizoensgebonden groente fruit: asperges, aardbeien en rabarber. Ze mixt groene en witte asperges in een pastagerecht met een gepocheerd ei en meringuetaartjes met rabarber, aardbeien en viooltjes.

Koken voor schaatstrainers in Smaakpupillen
Emma wil graag voor haar schaatscoaches Jaap en Carrie koken, omdat zij de allerbeste trainers zijn. Ze wil graag een verrassend gerecht leren koken, dus maakt ze samen met Hugo Kennis paling op oosterse wijze.

Kijk woensdag om 18.00 uur naar Smaakpupillen.

Zoete sushi en chocolade-kroketten in Rudolph’s Bakery Specials
Sushi komt in duizenden varianten, Rudolph maakt sweet sushi, met marsepein, marshmallows, chocolade en aardbeien. Hij maakt nog een verrassend gerecht met chocolade: zoete chocolade-kroketten. Je ziet de bereidingen donderdag om 18.00 uur in Rudolph’s Bakery Specials.

Nieuw programma: Miljuschka’s Food Trucks
Miljuschka maakt een inspirerende culinaire reis door Amerika, op zoek naar de beste foodtrucks van New York, Austin en Los Angeles. Ze bezoekt bijzondere festivals, events en trucks met uiteenlopende gerechten. Natuurlijk neemt Miljuschka een kijkje achter de schermen, helpt ze soms mee en gooit ze haar eigen kookcreativiteit in de strijd.

Vanaf 29 mei zie je elke vrijdag om 18.00 uur een nieuwe aflevering van Miljuschka’s Food Trucks.