Nieuws

Must see deze week: 21 november t/m 27 november

Welke afleveringen en programma’s mag jij deze week niet missen? Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 21 november
Rob Kamphues is vrijdag voor het laatst bij familie van den Tweel. Je hebt de familie nu beter leren kennen en Rob Kamphues heeft kunnen ervaren wat het boerenbestaan inhoudt. De familie heeft gerechten uit de Spaanse, Liberiaanse, Mexicaanse en Turkse keuken gegeten en vanavond eten ze black eye pesi moksi alesi en sopropo salade uit de Surinaamse keuken. Hoe scoren de gerechten en welk gerecht zouden ze nog wel eens willen eten? Om 19.00 uur en 21.50 uur zie je het in Wat De Boer Niet Kent.

Zaterdag 22 november & zondag 23 november
Jamie Oliver kookt in zijn programma Oliver’s Twist speciaal voor vrienden en werklui. Van het bedenken van de recepten tot het boodschappen doen en het koken van de gerechten: Jamie Oliver laat zien hoe hij het doet zoals je van hem gewend bent, met veel passie en energie. De marathon van Oliver’s Twist zie je zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

De aardappel: niet alleen lekker in Hollandse stamppotten en uit de oven, maar ook veelgebruikt in internationale gerechten. De Italianen maken er bijvoorbeeld gnocchi van, en Roberta weet precies hoe zij dat extra lekker kan maken met gesmoorde groene kool en kabeljauw. De aflevering zie je om 18.30 uur na de mini-marathon van De Volkstuin, waarin dit keer de groenten komkommer, tomaten, pompoen in de spotlight staan.

Zondag zie je in The World’s Best Chefs de chef die de Spaanse keuken naar Amerika heeft gebracht: José Andrés. Hij is adviseur van het Witte Huis op het gebied van voedsel en is culinair ambassadeur van de Verenigde Naties. Katie Button neemt een kijkje in zijn creatieve universum Minibar. Kijk om 19.00 uur naar de aflevering.

Maandag 24 november
Rob Kamphues reist af naar het dorpje Rutten, waar hij een week lang logeert bij boerenfamilie Derks. Naast het houden van kippen hebben zij een bizarre uit de hand gelopen hobby: wormen kweken. Het eten van de Hollandse pot is dagelijkse kost, hoewel de oudere generatie aangeeft juist iets nieuws te willen proeven... Maandag om 19.00 uur en 21.50 uur ontmoet je de familie en de eerste buitenlandse chef in Wat De Boer Niet Kent.

Dinsdag 25 november
In Jamie & Jimmy’s Food Fight Club nodigen Jamie Oliver en Jimmy Doherty Britse artiesten uit om hun favoriete gerecht te maken (en natuurlijk een hoop lol mee te beleven) en koken ook Jamie en Jimmy heerlijke gerechten. Dinsdag komt tv-presentator Chris Moyles langs in het eetcafé en hij maakt zijn lievelingspizza: NYC-style pizza met jalapeño en varkensvlees, maakt Jamie een curry met Brits braadstuk en bouwt Jimmy een rookoven. Je ziet het om 20.55 uur.

Woensdag 26 november
Om 22.50 uur zie je Tales From the Bush Larder op 24Kitchen, waarin Kiran Jethwa door Kenia reist om de tradities en gebruiken van de keuken te ontdekken. Dit keer bezoekt Kiran het beroemde Masaï Mara-reservaat. Hij gaat op zoek naar kruiden, gebruikt struisvogeleieren en proeft koeienbloed, dat hilarische gevolgen heeft.

Donderdag 27 november
Jamie Oliver ging in 2006 op tour door Australië. In Jamie’s Australian Diary doet hij verslag over zijn tournee en kijk je backstage (en op de eerste rij) mee met de show. Naast zijn kookkunsten, staan zoals altijd zijn enthousiasme en vrolijkheid centraal. Om 20.55 uur zie je deze speciale aflevering.