Nieuws

Must see deze week: 17 t/m 23 oktober

Vrijdag 17 oktober
Vrijdag zie je twee heerlijke verwengerechten: Rudolph maakt namelijk kalfsoesters met gorgonzolasaus en kerrie-bloemkoolsoep met knoflookgarnalen in De Makkelijke Maaltijd. De recepten zie je om 18.00 uur.

Zaterdag 18 oktober & zondag 19 oktober
Guus Meeuwis, Valerio Zeno, René van Kooten, Humberto Tan, Irene Moors en Gerard Ekdom hebben allemaal met plezier gebakken in Rudolph’s Bakery. Wat hun favoriete gebakjes en taarten zijn zie je zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 11.55 uur in de marathon van Rudolph’s Bakery.

Ken je dat: ronddwalen in een vreemde stad, op zoek naar het perfecte restaurant voor een onvergetelijk diner? Acteur, reiziger en eetgek Ishai Golan zoekt de beste locaties voor een culinair avondje uit. Alle hotspots zie je zaterdag en zondag vanaf 21.50 uur in Top Cities, Top Tables.

De eerste aflevering van De Volkstuin zie je zondag om 18.30 uur. Je ontmoet de harde kern, de tuinders die het bestuur van volkstuinvereniging Ons Genot vormen. Henk, Stefan en Lotte en Sjoerd laten hun tuintje zien en vertellen welke groenten zij kweken. Andijvie staat centraal deze aflevering en Roberta maakt daar een bijzondere stamppot mee.

Maandag 20 oktober
Andy McDonald kookt graag met pure en eerlijke ingrediënten. In het programma Fairplate vertelt hij over de producten die hij gebruikt om heerlijke gerechten mee te maken. Maandag om 17.00 uur maakt hij een groene curry met haricots verts en een brownie-sandwich met banaan.

Dinsdag 21 oktober
In Indonesië wordt het gerecht rendang veel gegeten. Het is een stoofgerecht met een volle, rijke smaak. Danny heeft een uitdagende vegetarische versie gemaakt van spitskool, voor iedereen die geen of minder vlees eet en die toch wil genieten van dit gerecht. Hij serveert de rendang met maïspannenkoekjes en een torentje van witte rijst. Om 17.30 uur zie je het resultaat in Grenzeloos Koken.

Woensdag 22 oktober
Anthony Bourdain reist in No Reservations de hele wereld rond om de culinaire cultuur te leren kennen. Dit keer is hij het zuidwesten van de Verenigde Staten en rijdt hij in zijn Amerikaanse wagen door de woestijn om daar bijzondere lekkernijen te proeven. Ontdek de lekkernijen, woensdag om 23.20 uur in No Reservations.

Donderdag 23 oktober
Valentine Warner houdt ervan om nieuwe dingen te proberen. In Yukon, Canada ontmoet hij een jager die eigenaar is van zijn eigen ‘eiland’ op de Yukon rivier en doet hij inspiratie op om een verrukkelijke stoofpot van konijn te maken. Ook helpt hij mee met de zoektocht naar goud in Klondyke en bereidt een klassiek ontbijtgerecht: scrambled eggs. Kijk om 22.20 uur naar Valentine Warner’s Wild Table.