Nieuws

Must see deze week: 14 november t/m 20 november

Welke afleveringen en programma’s mag jij deze week niet missen? Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 14 november
Jamie gaat helemaal voor de gerechten die heel populair zijn in Engeland: de traditionele Shepherd’s pie, kip Kiev en spaghetti vongole. Stuk voor stuk rijke maaltijden met een zweempje nostalgie, in feite gewoon gerechten waar je gelukkig van wordt. Kook mee met Jamie in Jamies Comfort Food, vrijdag om 21.00 uur.

Zaterdag 15 november & zondag 16 november
Met De Makkelijke Maaltijd lukt het jou om elke dag een snelle en verrukkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur kijk je naar de marathon en zie je chefs Roberta, Evert, Rudolph, Estée in de keuken. Kalfsoesters met gorgonzolasaus, venkelsoep met geitenkaasbroodjes, gnocchi met garnalen en pesto, salade met witte kool en kip: deze recepten en meer doen je vast watertanden.

Massimo Bottura is wereldberoemd om zijn dessert Oops, I dropped the lemon tart, een kapot gemaakt citroentaartje. Zijn culinaire filosofie is een combinatie van Italiaanse tradities en innovatie. Zondag om 19.00 uur neemt hij je mee naar zijn wereld en ontdekt Katie Button zijn keuken en restaurant.

Maandag 17 november
Rob Kamphues logeert deze week bij boerenfamilie van den Tweel. Vanavond is het thema Spaans en de eerste chef is Carlos. Hij kookt een bekend en populair Spaans gerecht, arroz negro, oftewel, zwarte rijst. Wat vinden Wim en zijn gezin van dit gerecht?

Dinsdag 18 november
Danny laat zien hoe je binnen 15 minuten een wokschotel kunt maken, met knoflookgamba’s, sugar snaps en noedels. Direct na Danny’s wokschotel zie je de moeder van Giovanni die langskomt om samen met Giovanni een gerecht met truffel te koken. Kijk vanaf 17.30 uur naar Grenzeloos Koken.

Woensdag 19 november
Met een klein budget kun je ook heerlijke gerechten op tafel zetten, dat bewijst Jamie Oliver in zijn serie Save with Jamie. In deze aflevering gebruikt Jamie gesneden rundvlees om een luxueus chili con carne feestmaal van te maken. Kijk om 16.00 uur naar Save with Jamie.

Donderdag 20 november
Om 15.30 uur kijk je naar The Free Range Cook, waarin Annabel Langbein dit keer een Mexicaans feestmaal klaarmaakt. Mals varkensvlees, chilibonen, guacamole en een frisse appel-frambozensorbet als dessert… Viva el Mexico!