Nieuws

Must see deze week: 10 t/m 16 oktober

Elke dag zijn er nieuwe afleveringen van kook-, reis- en foodprogramma’s op 24Kitchen die je eigenlijk niet mag missen! Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 10 oktober
Bitterkoekjes zijn als koekje bij de koffie of thee al lekker, maar John maakt er een heerlijk dessert mee: bavarois met peer en amandellikeur. Vrijdag zie je deze zoete aflevering van Grenzeloos Koken om 17.30 uur.

Anthony Bourdain proeft dit keer wel heel vreemde specialiteiten in zijn programma No Reservations. Hij is in de Ozarks, een bergachtig gebied in de Verenigde staten en hij krijgt eekhoorntaart en gegrilde wasbeer voorgeschoteld. Kijk om 23.20 uur naar No Reservations.

Zaterdag 11 oktober & zondag 12 oktober
Dit weekend ga je op reis met 24Kitchen. Zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur kijk je naar Rudolph en Stella in The Taste of Life Travel en in de avonduren vanaf 21.55 uur volg je Kiran Jethwa in Tales from the Bush Larder.

In The Taste of Life travel reizen Rudolph en Stella de wereld rond. De afleveringen waarin ze Hanoi, Dubai, Hawaï, Sydney, Marrakech, Wenen en San Sebastian ontdekken zie je dit weekend. En natuurlijk maakt Rudolph weer veel traditionele gerechten na.

In Tales from the Bush Larder laat Kiran de cultuur en keuken van Kenia, Ethiopië en Oeganda zien. Hij ontdekt prachtige natuurgebieden tijdens het speervissen, varen en wandelen door de bossen. Ook verkent hij het stoofpotten en varkensvlees, het cafévoedsel in Kenia, bamboescheuten, wilde paddenstoelen, kreeften en cashewnoten.

Maandag 13 oktober
Maandag om 18.00 uur gaan Roberta en Rudolph grillen in De Makkelijke Maaltijd. Roberta maakt gegrilde speklappen en gegrilde lente-ui met salsa en Rudolph maakt gegrilde tonijnsteaks met antiboise (een mengsel van geroosterde pijnboompitten, tomaten, olijven, peterselie, ui en citroen).

Dinsdag 14 oktober
Dinsdag om 21.00 uur kijk je naar Save With Jamie, waarin hij ook dit keer budgetvriendelijke gerechten klaarmaakt. Hij maakt dim sum broodjes met varkensvlees, een gehaktbrood met een restje spaghetti en chili-tomatensaus en een vegetarische korma curry met bloemkool. Ook geeft hij tips om ingevroren vlees goed en op tijd te gebruiken.

Woensdag 15 oktober
De CakeGirls krijgen dit keer een heel bijzonder verzoek van de bruidegom, die DJ is. Hij wil namelijk geen traditionele bruidstaart, maar een exacte replica van zijn draaitafel, inclusief draaiende lp. Woensdag om 20.00 uur zie je de taart in Amazing Wedding Cakes.

Donderdag 16 oktober
Frites, vlees, salade en saus in een aluminium schaaltje: alle ingrediënten van deze kapsalon kloppen. Alleen maakt Mounir een kapsalon deluxe, met gebakken eendenborst, anijschampignons, gepofte paprika’s en roseval aardappels. Donderdag om 17.30 uur zie je Mounirs recept in Grenzeloos Koken.