Nieuws

Must see deze week: 1 augustus t/m 7 augustus

Vrijdag 1 augustus
Bij bruidstaarten denk je misschien aan een traditionele stapeltaart met fijne details, maar in Amazing Wedding Cakes komen de meest kleurrijke en verrassende taarten voorbij. In deze aflevering vraagt een bruidspaar om hun droombruidstaart af te leveren op de Renaissance Fair. Kijk om 21.00 uur naar Amazing Wedding Cakes.

Zaterdag en zondag 2 en 3 augustus
Meesterkok Angélique Schmeinck en liquid chef Corria Houthuizen zijn weer te zien in nieuwe afleveringen van Impress Your Friends. Kijk zaterdag om 19.00 uur naar het menu Moeder Natuur, met onder andere heerlijke recepten als tomaat ‘steak tartare’, spinazie gevuld met paddenstoelen en een kersen mojito.

Vijftien werkloze jongeren (met ieder zijn problemen) krijgen de kans om chef te worden in het wereldberoemde restaurant Fifteen van Jamie Oliver. Hij begeleidt de jongeren persoonlijk en soms is de spanning om te snijden. Kijk dit weekend naar de zomermarathon van Jamie’s Kitchen. Zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Maandag 4 augustus
In The Taste draait het maar om één ding: smaak. Nigella Lawson en Anthony Bourdain krijgen er een jurylid bij: Ludo Lefebvre. Met zijn drieën gaan ze in deze eerste aflevering op zoek naar de eerste Britse winnaar van de kookwedstrijd. Kijk vanaf maandag elke werkdag om 19.00 uur naar The Taste UK.

Dinsdag 5 augustus
Hoewel Rudolph sowieso geniet van zoete en hartige baksels maken, staat hij ook graag met iemand samen in de bakkerij. Dinsdag om 17.00 uur zie je Rudolph met een bijzondere collega-patissier in de bakkerij, namelijk Siemon de Jong van Taarten van Abel. Samen maken ze een geweldige bladerdeegtaart met fruit, groente, vlees, vis en zeevruchten.

Woensdag 6 augustus
In Save with Jamie geeft Jamie tips om geld te besparen en toch heerlijk te koken. Woensdag krijg je tips en recepten om op een goedkope manier zalm, lamsburgers en oud brood te eten. Kijk woensdag om 14.35 uur naar Save with Jamie.


Donderdag 7 augustus
Donderdag verrast een speciale gast de kandidaten van The Taste: chef en kookboekauteur Yotam Ottolenghi. De kandidaten bereiden op zijn verzoek zoete heerlijkheden die de jury mag proeven en beoordelen. Bekijk de aflevering om 19.00 uur.

In Valentine Warner’s Wild Table reist Valentine naar Sonora Island om de lokale keuken te ontdekken. Hij bereidt er twee heerlijke gerechten: ravioli met paddenstoelen en maïs en wok met gefrituurde sweet chili krab. Bekijk de aflevering om 22.25 uur.