Nieuws

Lekker eerlijk tijdens de Fairtrade Week

Genieten van heerlijke producten en een mooi aangeklede tafel terwijl je de wereld een stukje mooier maakt? Dat is niet moeilijk als je vaker kiest voor fairtrade producten.

Tijdens de Fairtrade Week staat eerlijke handel extra in de schijnwerpers. Jaarlijks wordt heel Nederland een week lang geprikkeld om fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten. In veel supermarkten en Wereldwinkels worden er leuke acties georganiseerd.

Met één fairtrade product per dag maak je al verschil. Fairtrade staat voor eerlijke handel met boeren in ontwikkelingslanden. Producenten ontvangen altijd een prijs die tenminste de kosten voor duurzame productie dekt. De producenten beslissen gezamenlijk hoe zij een extra premie gebruiken. Bijvoorbeeld voor het bouwen van een weg, het verbeteren van het bedrijf of scholing.

Vanaf de Fairtrade Week zie je op 24Kitchen het nieuwe programma Fairplate, waarin chef Andy McDonald je laat zien hoe je heerlijk en eerlijk tafelt. Een authentieke curry met rijst of brownie sandwich met bananenvulling: de lekkerste gerechten bereid je met fairtrade producten.