Nieuws

Kerstinspiratie op 24Kitchen: 19 t/m 25 december

Vanaf nu staat 24Kitchen volledig in het teken van kerst, met heel veel kerstprogramma’s en speciale feestelijke afleveringen van Rudolph van Veen, Angélique Schmeinck, Jamie Oliver, Estée Strooker, Evert te Pas en nog veel meer chefs. Bekijk hieronder welke programma’s jij deze week niet mag missen.

Vrijdag 19 december
Kerst gaat niet alleen om de kerstdagen zelf, het gaat ook over de fijne dagen voor en na de kerst: uitgebreide maaltijden, het vieren van het winterseizoen en heerlijke avonden met familie en vrienden. In de special van Jamie’s Cracking Christmas zie je je allerlei geweldige nieuwe gerechten, zoet en hartig, die speciaal ontworpen zijn voor de feestdagen. Niet alleen kerstgerechten komen voorbij, maar ook gerechten die je het hele feestdagenseizoen kunt verorberen. Kijk om 09.55 uur en 21.00 uur naar deze special.

Zaterdag 20 december & zondag 21 december
Zaterdag vanaf 10.00 uur zie je enkele van de vele kerstprogramma’s en -afleveringen die Jamie Oliver gemaakt heeft, te beginnen met de Jamie at Home Xmas Special en te eindigen met Jamie’s Best Ever Christmas. Klassieke gerechten met een twist, en zelfs volledig nieuwe gerechten met een feestelijk tintje: Jamie Oliver weet hoe hij kerst op tafel zet.

Zondag een programma voor iedereen die even iets anders wil dan kerst, kerst, kerst. In het moestuinierprogramma De Volkstuin krijgt prei dit keer alle aandacht en Roberta gaat er een oer-Hollandse stamppot (met Italiaanse invloed) mee maken, met zelfgemaakte slavinken, zongedroogde tomaten en mosterdjus. Het resultaat ziet er verrukkelijk uit. Kijk om 18.30 uur naar deze aflevering van De Volkstuin en maak het recept van Roberta na.

Maandag 22 december
Een epische warme chocolademelk, Pimped Up Prosecco, Jerky Ham Hocks en kalkoen Wellington: loopt het water je al in de mond? Je ziet de bereidingen om 09.55 uur een 21.00 uur in Jamie’s Christmas with Bells On, waarin Jamie Oliver klassieke gerechten in een nieuw jasje kookt.

Dinsdag 23 december
Heb jij je wel eens afgevraagd hoe kerst in Finland eruitziet? Sara La Fountain kookt in haar appartement in Helsinki traditionele gerechten voor het Joulupöytä: het Finse kerstbuffet. Open de feestelijke avond met een vrolijke Glögi-bellini en serveer daarna zalmcanapés en vijgenjam met eendenlever. Sluit af met chocoladetruffels, kerstfruitcake of gemberkoekjes. Kijk om 11.00 uur en 20.00 uur naar Sara La Fountain en bekijk hier een exclusieve vertaling van haar recepten.

Woensdag 24 december
Een compleet kerstmenu zonder stress? Angélique Schmeinck geeft je tips en een heerlijk recept voor het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Verras je gasten met kerstmenu Jingle Bells: rouleau met gerookte heilbot en saffraandressing, gebraden hazenrugfilet met rode portsaus en geroosterde groenten en sluit af met bitterkoekjesijstaart met geflambeerde ananas. Hoe je dit kerstdiner op tafel zet, zie je om 11.00 uur en 20.00 uur in Impress Your Friends.

Pak jij cadeautjes uit op kerstavond? Of zit je gezellig op de bank met een hapje en een drankje? Vanaf 22.30 uur kijk je naar 24Christmas, voor last-minute inspiratie of gewoon om lekker te genieten van de feestelijke recepten die de chefs maken en de leuke stylingtips van Odette.

Donderdag 25 december
Kerst is tijd voor familie, daar is Jamie Oliver het helemaal mee eens. Zijn kerstprogramma Jamie’s Family Christmas gaat dan ook over koken en genieten van eten en familie. Heb je nog even rust voor je huis bomvol zit met familie (en vrienden)? Kijk dan vanaf 14.30 uur naar de afleveringen van Jamie’s Family Christmas.

Fijne feestdagen!