Nieuws

Kerstengelen

24Kitchen heeft drie kerstpakketten weggeven aan mensen die het écht verdiend hebben. Op onze oproep om een brief te schrijven aan jouw kerstengel, kregen we talloze reacties. Er kwamen honderden brieven binnen van mensen die vonden dat hun kerstengel degene was die het pakket zou moeten winnen. Het was dan ook niet makkelijk om slechts drie brieven uit te kiezen, maar wij denken dat de drie pakketten op de juiste plaatsen terecht zijn gekomen. 

Het 24Kerstpakket zit vol verse groente, mooie biologische producten en alle ingrediënten en materialen die je nodig hebt om cupcakes te bakken.

Mariella schreef een brief voor Asta. Zij is vrijwilligster bij de Voedselbank, maar ontvangt zelf ook voedselpakketten. We zochten haar op bij de Voedselbank in Amstelveen, waar Asta druk bezig was met inpakken. Haar collega-inpakkers vertrouwden ons toe dat Asta echt een terechte winnares van dit pakket is, omdat zij altijd klaar staat voor een ander terwijl ze het zelf ook niet breed heeft.
Eduard schreef een brief voor zijn vriendin Eline, die hij kent van de autistensoos in Utrecht. Eline heeft een rotjaar achter de rug, en met haar uitkering heeft ze het niet breed deze kerst. Ze houdt enorm van bakken en koken, dus van dit pakket werd ze erg blij! Ze heeft diezelfde avond nog iets lekkers gebakken met spullen uit het kerstpakket, en zo begon haar kerst toch nog een beetje warm.
Astrid schreef een brief voor haar lieve buren: een Turks gezin met vier prachtige meiden. Toen de man van Astrid overleed, stonden zij altijd voor haar klaar en hielpen waar nodig. Nu het gezin het moeilijk heeft omdat vader zijn vaste baan is kwijt geraakt, wilde Astrid graag iets terugdoen. De hele familie kan smullen uit de mand vol lekkers, en de meiden zullen vast een hoop plezier beleven aan het bakken van cupcakes tijdens hun vakantie.

Wij wensen alledrie de winnaars een heel smakelijk kerstfeest en bedanken Mariella, Eduard en Astrid voor hun hartverwarmende woorden.