Nieuws

Het Voedingscentrum en 24Kitchen: eerlijk over eten

Hoe maak je een lekkere, snelle en ook nog gezonde maaltijd? Je ziet het op 24Kitchen in De Makkelijke Maaltijd. Onze chefs worden hierbij ondersteund door het Voedingscentrum, dat vanaf 1 april een inhoudelijke bijdrage levert aan een aantal programma’s van onze tv-zender.

Het partnership is op 30 maart ondertekend door 24Kitchen en het Voedingscentrum. De samenwerking betekent dat het Voedingscentrum plaatsneemt in de Raad van Advies van 24Kitchen en de nodige informatie en kennis zal leveren. Met deze samenwerking wil het Voedingscentrum kijkers van 24Kitchen laten zien wat lekkere en gezonde voeding is en op welke manieren je dit klaar kunt maken. Maar ook hoe je kunt koken op een manier die duurzaam is en weinig belastend voor het milieu.

De Makkelijke Maaltijd
In De Makkelijke Maaltijd wordt aandacht besteed aan gevarieerd, lekker en gezond eten voor het hele gezin. Zo worden gerechten gekookt die geliefd zijn bij kinderen. Ook brengen we, behalve voor de Hollandse pot, inspiratie voor Italiaanse en Marokkaanse gerechten. Al deze recepten staan binnen een half uur op tafel en zijn een verantwoorde basis voor een gevarieerd voedingspatroon. Meesterkok Rudolph van Veen en zijn vier jonge talenten helpen je met het koken van heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd.

Het Voedingscentrum 
Het Voedingscentrum informeert consumenten over voeding en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze. Het Voedingscentrum is de autoriteit die aan consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie geeft over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Daarbij wordt samengewerkt met lokale professionals en andere relevante partijen. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.