Nieuws

Het spannendste restaurant ter wereld is weer geopend!

Eten kan een hemelse ervaring zijn – letterlijk! Het is lente en dat betekent dat het ballonvaartseizoen geopend is. Wat heeft dat met eten te maken? Alles, wanneer je eenmaal gehoord hebt van CuliAir: een restaurant van het hoogste niveau, gevestigd in een luchtballon. Elk jaar tussen april en september kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in een zwevend restaurant met maar liefst 20 plaatsen. 

CuliAir is het restaurant van Angélique Schmeinck, bekend om haar verfijnde gerechten. Ze kent de boeren en telers met wie ze samenwerkt persoonlijk en gebruikt termen als ‘blije kip’ om uit te leggen wat de landhoen die ze voorschotelt is.

CuliAir is het enige restaurant ter wereld dat de hete lucht in de ballon gebruikt om gerechten te bereiden. Met een ingenieus katrolsysteem worden bijvoorbeeld kip en vis naar boven getakeld om in de luchtballon te garen. Na jarenlange ervaring weet de Meesterkok precies hoe lang haar producten nodig hebben. Op een klein gaspitje maakt ze verrukkelijke sauzen en garnituren warm om vervolgens prachtige gerechten te serveren. Als bezoeker sta je eigenlijk midden in de keuken, terwijl je geniet van spectaculaire uitzichten.

Een bezoek aan dit restaurant zou op de bucket list van elke food lover moeten staan. Door de hoogte en de spanning van het opstijgen staan al je zintuigen op scherp en lijken de gerechten en wijnen nog intenser te smaken. Bovendien heb je zelden zo’n mooi uitzicht op het Nederlandse landschap – reden te meer om de lokale producten die de chef serveert enorm te waarderen.

Alle details

De eerste data van CuliAir 2017 zijn bekend! Geniet op zaterdag 29 april, zaterdag 20 mei, vrijdag 2 juni, zondag 18 juni, zaterdag 1 juli of zaterdag 22 juli van de culinaire hoogstandjes van Angélique in de luchtballon. 

Tickets bestellen en info over arrangementen en prijzen

Hoe gaat een ballonvaart precies in z’n werk en is het wel iets voor mij? Lees het verslag van onze reporter (met hoogtevrees!)

Hoe kun je koken in een luchtballon? Bekijk de video