Nieuws

Frisse Start: hoe doet het 24Kitchen-team het?

Overheerlijke en uitgebalanceerde maaltijden op tafel zetten: daar weten de 24Kitchen-medewerkers alles van. Zij worden dagelijks omringd met de lekkerste geuren, exotische gerechten en de beste recepten. Wil je weten hoe de kenners van 24Kitchen omgaan met de Frisse Start? Wij hebben hun favoriete tips voor jou op een rij gezet.

Kirsten Gelissen – Channel Manager: Maak het jezelf makkelijk
“Ik let al een tijdje op m’n eten. Daarom maak ik het mij vooral niet te gek. Bijvoorbeeld een frisse Hollandse pot, of een simpele salade met lokale ingrediënten. Als je maaltijden bestaan uit ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn, kost het maar weinig moeite om iets in elkaar te draaien en sta je nooit voor verrassingen!”

 

Sabine Brusse – Eindredacteur: Focus op wat wél goed is
“Houd je vooral bezig met wat je wél binnen wil krijgen. Ik vind het belangrijk om veel groente te eten, dus zorg ik dat ik daar de hele dag door veel en lekker van eet. Vooral dat laatste is belangrijk: van een saaie rauwe wortel word ik niet blij, maar met veel verse kruiden, een grillpan en mooie olijfolie maak je al snel iets heel smaakvol. Ik voel me nooit schuldig als ik midden in de nacht een hele geroosterde aubergine op eet, ook niet als daar dan een berg kaas op zit. En ook niet als ik tussendoor een stuk taart neem, want ik verbied mezelf niets. Ben je net als ik iemand die zich snel verveelt? Probeer dan elke dag iets nieuws te maken met groente als uitgangspunt. Eten mag echt nooit saai zijn.”

 

Tijno Verkerke – Marketing: Maak je activiteiten nog actiever
“Om niet de hele avond vol te moeten plannen met sportschoolbezoek, zorg ik dat ik elke dag actief bezig ben. Ik fiets vier keer per week naar kantoor. En één keer per week ren ik naar huis. Daar ben ik maar een half uur per dag extra mee bezig. Om nog vol energie naar huis te rennen, is het belangrijk dat ik van tevoren goed eet. Ik geniet altijd een flinke bak muesli met banaan voordat ik ga hardlopen. Mijn tip is om er vooral geen ‘moet’ van te maken, maar bedenk hoe je de dingen die je tóch al doet, actiever kunt doen!”

 

Rosa den Bakker – Redacteur: Eet waar je trek in hebt
“Verwen jezelf met goed en lekker eten, en wees niet te streng voor jezelf! De voldoening van het zelf maken van heerlijke maaltijden is voor mij veel groter dan een kant-en-klare maaltijd. Ik luister naar mijn lichaam en eet waar ik trek in heb. Nu is dat bijvoorbeeld een lekkere salade met rode biet, gebrande hazelnoten en pecorino. Dat is voor mij dé manier om elke dag genoeg en goed te eten.

 

Michelle Matse – Redacteur: Ga slim om met ingrediënten
“Het is onmogelijk om jezelf je favoriete gerechten of snacks te verbieden. Probeer daarom slim om te gaan met je ingrediënten en bereidingen. Er zijn namelijk genoeg trucjes om een romige pasta carbonara, krokante patat of een chocolate chip-cookie Frisse Start-waardig te maken. Vervang pasta simpelweg door courghetti, en bak zelf gesneden friet in de oven, in plaats van het te frituren. Als je dol bent op bakken, gebruik dan gedroogd fruit of banaan in plaats van suiker. Zoals in bananenbrood. Zo kun je elke dag genieten van je favoriete maaltijd, zónder schuldgevoel!

Wouter Modderkolk – Accountmanager: Buitenlucht in de pauze
“Heb je een kantoorbaan? Zorg dat je ten minste één keer per dag van je stoel afkomt. Loop met collega’s een blokje om, dan heb je én meer beweging én kun je fris aan je middag beginnen. Dat kost je helemaal geen extra tijd. Ik haal dan gelijk een smaakvolle wrap met veel groente. Dan heb ik een gezonde maaltijd én blijf ik in beweging. Ga gewoon lekker de buitenlucht in tijdens je pauze. Trek wat collega’s met je mee, is nog gezellig ook!”

Hoe ga jij binnenkort aan de slag met De Frisse Start?