Nieuws

Eerste workshop groot succes

24Kitchen organiseerde op 30 september 2012 een heel bijzonder experiment: een live kookworkshop voor alle kijkers, die gestreamd werd via internet. De workshop was een groot succes: in totaal waren er 9.000 verbindingen actief. Het is voor het eerst dat in Nederland op zo’n grote schaal een workshop live via internet gegeven is.

De workshop stond in het teken van sushi. Meesterkok Rudolph van Veen liet stap-voor-stap zien hoe verschillende soorten sushi gemaakt kunnen worden. De handelingen werden real time vertoond, zodat iedereen thuis het ook kon bijhouden.

Rudolph werd bijgestaan door collega-chefkok Bianca Janssen. Zij hield de sociale media nauwlettend in de gaten, zodat er live ingegrepen kon worden als mensen vragen hadden over de workshop, lieten weten dat het iets te snel ging of foto’s stuurden van hun resultaten. Het interactieve karakter van de workshop zorgde ervoor dat de hashtag #24sushi korte tijd nummer 1 trending topic van Nederland op Twitter was. Ook Facebook werd overspoeld door foto’s van zelfgemaakte sushi.

Gezien het enorme aantal actieve verbindingen (9.000) hebben veel Nederlanders gisteren sushi gegeten. Al snel werd duidelijk dat veel mensen in groepen hebben deelgenomen aan de workshop, soms wel met twintig personen. Ook in supermarkten en toko’s werd de workshop opgemerkt: bepaalde artikelen bereikten enorme verkooppieken en raakten zelfs uitverkocht.

Jan Dekker, managing director van 24Kitchen, verklaart: “De workshop sushi maken was een groter succes dan ik had durven dromen. Dit is de toekomst van nieuwe media. We hebben laten zien dat er een echte behoefte bestaat naar goede informatie over koken en eten. Voor ons betekent het dat we zeker vaker dergelijke live workshops zullen gaan organiseren. 24Kitchen is de grootste kookschool van Nederland.”