Nieuws

Dit zie je in Jamie Cooks Italy aflevering 1

In de eerste aflevering van Jamie Cooks Italy neemt Jamie ons mee naar de Eolische eilanden. Deze Italiaanse eilanden, vernoemd naar de Griekse god Aiolos, vormen een prachtig natuurlandschap enkele kilometers ten noorden van Sicilië. Maar niet alleen de natuur is de moeite waard, het eten is er fantastico!

Kijk zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy. 

Tijdens de eerste aflevering van Jamie Cooks Italy laat de 93-jarige Franchine haar kookkunsten aan Jamie zien. Zij verbouwt kappertjes en maakt tijdens de aflevering gestoofde inktvis. Dit heerlijke gerecht vormde de basis voor Jamie's gegrilde inktvis met kappertjessalsa.

Hierna duikt Jamie Oliver opnieuw de lokale keuken in en zet hij samen met het hoofd van een van de grooste familie's van het eiland Archipelago een lekkere lunch neer. Hier haalde Jamie zijn inspiratie voor zijn spectaculaire kip en auberginestoof met citroencouscous vandaan. 

Last but not least wordt er in de aflevering ook nog op twee manieren overheerlijke konijn bereidt: met citroen en met vino cotto (gekookte wijn uit de regio's Marche en Abruzzo). Bellissimo!

Loopt het water je nu in de mond? Kijk dan zondag om 17:00 uur naar Jamie Cooks Italy en kijk na afloop op 24Kitchen.nl voor de bijbehorende recepten.