Nieuws

Dit moet je proeven!: De Japanner in Amsterdam

Kijk vanaf vandaag elke zaterdag om 17:00 op 24Kitchen.nl naar Dit moet je proeven!: dé nieuwe serie waarin topchefs Guillaume de Beer & Jaimie van Heije elkaar de lekkerste, tofste en meest bijzondere culinaire adresjes laten zien. Van de beste sushi op een verlaten industrieterrein tot waanzinnige hotdogs middenin Breda; Dit moet je proeven!

In aflevering 1 neemt Jaimie Guillaume mee naar restaurant De Japanner in Amsterdam, dé plek waar Jaimie regelmatig na zijn werk te vinden is. De deur én keuken zijn tot diep in de nacht geopend en Jaimie geniet er van simpele, maar supersmaakvolle hapjes als agedashi tofu, sashimi van haring en inktvisfrietjes. 

De Japanner vind je aan de Albert Cuypstraat 223 in Amsterdam. 

De chefs

Guillaume de Beer is mede-eigenaar en chef-kok van Restaurant BREDA, Guts & Glory en Maris Piper. Dagelijks bereidt hij op hoog niveau gerechten met de allerlekkerste producten, maar wie denkt dat hij zelf alleen maar in sterrenrestaurants eet, heeft het mis. Hij is gek op streetfood en opende zelfs een dönerstand in de Foodhallen in Amsterdam.

Voor zijn foodbuddy Jaimie van Heije geldt eigenlijk precies hetzelfde: koken op hoog niveau in zijn eigen restaurant Jaimie van Heije en bij Moon in de ADAM Toren betekent geenszins dat er enkel op hoog niveau gedineerd wordt. Voor een broodje bara kan je Jaimie wakker maken, mits het wel van dat ene adresje is natuurlijk

Volgende week in Dit moet je proeven!

Meer weten over de lekkerste adresjes die je moét bezoeken? Kijk dan volgende week zaterdag vanaf 17:00 naar een nieuwe aflevering van Dit moet je proeven! op 24Kitchen.nl. 

Dit moet je proeven! is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten