Nieuws

De hele maand kerstprogramma's op 24Kitchen

Onze chefs barsten van de inspiratie. Ze zijn naar Lapland gereisd om daar prachtige kerstprogramma’s in een winters landschap op te nemen. Dat levert spectaculaire beelden en recepten op.

Winterkost
Miljuschka trekt de sprookjesachtige bossen in op een Fins paard, Giovanni gaat op bezoek bij een rendierenfarm, Hugo stapt op de sneeuwscooter, Estée gaat met husky’s op pad, Angélique trekt op met een survivalspecialist, Danny krijgt de kans om te racen met een pro en Roberta gaat ijsvissen. Naast deze prachtige ervaringen koken de chefs ook echte winterkost.

Vanaf 7 december zie je Winterkost elke werkdag om 18.15 uur.

24Kitchen Christmas Special
De chefs vieren kerst in Lapland met elkaar. Ieder kookt een andere gang van het kerstdiner. Hasselback potatoes, focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel, peren met marsala en kruidnagel, in wodka gemarineerde zalm, gebakken rendierbiefstuk en gebraden kerstkalkoen staan onder andere op het menu. Met hun tips kun jij ook dit fantastische kerstdiner op tafel zetten.

De 24Kitchen Christmas Special zie je maandag 7 december en vrijdag 11 december om 19.00 uur op 24Kitchen.

Kerst met Jamie Oliver
Traditie staat voorop tijdens de feestdagen, maar Jamie ziet het als een uitdaging om klassiekers te mixen met vernieuwende ideeën. Een epische warme chocolademelk, Pimped Up Prosecco, Jerky Ham Hocks en kalkoen Wellington: ontdek deze nieuwgeboren klassiekers. “Voor mij is kerst de meest fantastische tijd van het jaar, familie, vrienden, een beetje extra: ik hou ervan, ik hou van alles!” zegt Jamie.

Kijk elke werkdag om 21.10 uur naar de kerstprogramma’s van Jamie Oliver.

Street Food Christmas
Ishai Golan reist de wereld rond om street food te proeven. Kerst viert en proeft hij in het prachtige Wenen. Comfort food, ijs en sneeuw: precies waar Ishai van houdt.

Kijk 17 dec om 19.35 uur naar de kerstaflevering van Street Food.In Search of Perfection Christmas
Ook Heston Blumenthal gaat op zoek naar het perfecte kerstmenu. Hij gebruikt zijn herinneringen en eeuwenoude tradities om de beste kerstgerechten te maken. Om de magische maaltijd compleet te maken en zijn gasten een avond om niet te vergeten aan te bieden, zet Heston Blumenthal een prachtig winters decor op rond de tafel.

Kijk 16 december om 15.00 uur & 00.15 uur naar In Search of Perfection Christmas.Sara La Fountain Christmas
Het Finse kerstbuffet Joulupöytä bestaat niet alleen uit hartige hapjes, maar ook uit zoete lekkernijen. Traditionele desserts zijn gemberkoek, koffie, thee en glögi en rijstpudding. In de pan met rijstpudding wordt volgens traditie een amandel verstopt en degene die de amandel vindt, mag een wens doen of als eerste een cadeautje uitzoeken. Sara maakt verschillende feestelijke hapjes en drankjes. Vier net als Sara kerst zoals ze het in Finland vieren en maak haar heerlijke recepten na.

Kijk 14, 15, 17 en 18 december om 19.00 uur naar Sara La Fountain Christmas.Simply Nigella Christmas Special
Vier op spectaculaire wijze kerst, maar bereid je goed voor en laat je niet gekmaken: dat is het motto van Nigella Lawson in de Simply Nigella Christmas Special. Ze deelt haar favoriete recepten en geeft tips voor een ontspannen en heerlijke kerst.

De Simply Nigella Christmas Special zie je 20 december om 17.00 uur & 21.45 uur en 24 december om 14.00 uur.