Nieuws

Dagje smullen? Proeven als gezellig uitstapje

De afgelopen tijd werd het ene na het andere foodconcept gelanceerd. Markthal, Foodmarkt of Foodhal… wat is er te doen? Wij zetten een aantal smakelijke plekken op een rij.

Markthal (Rotterdam)
In een prachtig gebouw vind je verschillende kramen, waar je kunt proeven, praten en kopen, aangevuld met horeca-concepten aan de buitenring van de hal. Een bezoekje betekent lekker struinen, je verbazen over de topkwaliteit van Nederlandse leveranciers en ontmoetingen met bevlogen food-ondernemers. Grote kans dat je iets lekkers mee naar huis neemt om geïnspireerd in eigen keuken aan de slag te gaan.

Foodhallen (Amsterdam)
Jong en hip Amsterdam lijkt zich hier te verzamelen. In een oude tramremise presenteren verschillende foodconcepten zich, zodat je als bezoeker de kans krijgt om uiteenlopende gerechten te proeven. Met een drankje erbij geeft het je het ongedwongen festivalgevoel, hoewel het zoeken naar een zitplek wel wat zorgen kan opleveren. De uiteenlopende smaken (van Vietnamese specialiteiten tot patisserie en van pizza tot bijzondere visbereidingen) en de bijzondere stadse sfeer maken dit tot een must-do uitje voor elke eetliefhebber.

Foodmarkt (Breda en Amsterdam)
Stel je een overdekte markt voor, waar je al je boodschappen onder één dak kunt vinden; dat is de Foodmarkt. Dit initiatief van supermarktketen Jumbo is een uitkomst voor iedereen die vindt dat boodschappen doen saai is of last heeft van te beperkte keuzemogelijkheden. Grote versafdelingen bepalen het beeld, je kunt van alles proeven en vaak zijn er speciale thema-evenementen om je te vermaken. Een dagje uit? Dat is misschien overdreven, maar voor echte foodies is dit zeker een smakelijke bestemming!

De Bazaar (Beverwijk)
Bij velen bekend vanwege de ‘zwarte markt’, maar hier huist tevens een weelde aan eten. Verspreid over verschillende hallen, vind je in De Bazaar eindeloos uitgestald verse, exotische specialiteiten, gezellige restaurantjes en onbekende producten. Je waant je op momenten in een compleet andere cultuur. Niet voor niets kun je er op ‘foodsafari’ (gratis), een goede manier om af te wijken van de gebaande paden.