Nieuws

Culinaire uitjes in de maand juli

Het festivalseizoen is in volle gang en ook deze maand is 24Kitchen te vinden op allerlei festivals met food trucks. De leukste food festivals vind je hieronder.

Food Truck Festival TREK
Food Truck Festival TREK tovert parken om tot een groot en gezellig openlucht restaurant met tientallen mobiele keukentjes waarbij eten, drinken, live muziek en kleinkunst worden gecombineerd. 24Kitchen is in 2015 als partner op een bijzondere manier aanwezig op de festivals. De eerstvolgende edities zijn in Den Bosch (10 t/m 12 juli) en Amsterdam (17 t/m 19 juli).

Barbecue op het plein
Elk jaar sluit Pakhuis de Zwijger het culturele seizoen af met een barbecue voor vrienden, bezoekers en (food)liefhebbers. Aan het eind van de avond wordt de laatste documentaire van Keep on Keepin’ On vertoond. Proost 3 juli mee bij het pakhuis in Amsterdam.

Rotterdamse Oogstmarkt
Op het Noordplein, Rotterdam kun je 4 juli al je verse en lokale boodschappen halen op de Rotterdamse Oogstmarkt. Singer- en songwriters treden op om van deze markt een mini-festival te maken.

Streekmarkt Twente
Op het terrein rond de Oude Blasiuskerk in Delden vind je 4 juli streekproducten uit Twente. Appel- en perencider, wijn, Twentse tapas, notenolie, lamsvlees en regeringsbrood… Proef het op Streekmarkt Twente.

Sonsbeekmarkt
Elke eerste zondag van de maand staat het Sonsbeekpark in Arnhem in het teken van culinair genieten. Op de gratis Sonsbeekmarkt vind je hier van alles van streekproducten tot brood, honing, dranken en taarten en crêpes. De laatste zondag van de maand is het zusje van de Sonsbeekmarkt, met andere producten, muziek en ander publiek.

Flemish Food Bash
Zaterdag 5 juli is het vanaf 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s ochtends een groot food feest in Oostduinkerke, België: the Flemish Food Bash. Je kunt 40 verschillende gerechten proeven van 40 chefs en kiezen uit 30 soorten bier en 20 zomerse cocktails.

Biologische braderie
Bijzondere culinaire cadeaus, duurzame producten en fijne muziek: kom 5 juli naar de Biologische Braderie op Camping Bakkum in Castricum. Dit initiatief is ontstaan om de braderie weer op de kaart te zetten, want wie kan zich niet die gezellige braderie van vakantie herinneren?

BankjesCollectief
Zondag 5 juli kun je onderdeel zijn van het grootste openluchtcafé ter wereld in Amsterdam: het BankjesCollectief. ‘Open’ een bankje voor je huis, straat of in het park en nodig mensen uit. Of ga langs bij iemand in de buurt. Een hapje en drankje delen met goed gezelschap in de zon is een leuke manier om buurtgenoten te leren kennen.

Food markets
Maandelijks zijn er terugkerende markten in Nederland. Dit keer op 12 juli: de FeelGood Market in Eindhoven, waar van alles te doen is op culinair en creatief gebied. Ook deze maand kun je weer naar de NeighbourFood Market in Amsterdam (26 juli) of op 12 en 26 juli naar de Pure Markt, voor een mix van food en non-food. En 19 juli vindt de Soul-editie van de FeelGood Market plaats, in Roermond.

Landelijke Open Imkerijdagen
Altijd al willen weten hoe honing precies gemaakt wordt? Kom 11 en 12 juli naar de Landelijke Open Imkerijdagen, verspreid door heel Nederland. Daar vind je 250 imkers en imkerverenigingen die je laten zien hoe het houden van bijen in zijn werk gaat. Natuurlijk kun je de honing ook proeven.

Funky Food Festival
Een nieuw initiatief van de FeelGood Market: het Funky Food Festival in Eindhoven. Laat je op 12 juli verleiden voor verschillende sferen van alle terrasjes, geniet van live muziek en dans! Het festival is gratis toegankelijk.

Amsterdam Kookt
Dit jaar wordt voor het eerst het gratis festival Amsterdam Kookt georganiseerd op de NDSM-werf. Van 30 juli t/m 2 augustus kun je culinair en cultureel genieten met ingrediënten als exclusieve food trucks, kookworkshops en –demonstraties van topchefs en muziek van Kris Berry en Handsome Poets. Voor het nieuwe programma Food Truck Challenge zal 24Kitchen ook aanwezig zijn met food trucks.