Nieuws

24Kitchen opent de zomer voor food lovers

Vlak voor het seizoen officieel begon, werd de nieuwe zomerprogrammering gepresenteerd tijdens een bijzonder diner op een geheime locatie. Een gezellig gezelschap, bestaande uit 24Kitchen-chefs, collega's, prijswinnaars en verzamelde pers, tafelde uitgebreid in de buitenlucht. De gangen van het diner sloten aan op de nieuwe programmering van 24Kitchen, die in de eerste week van de zomer in première gaat, en werden aangekondigd door Rudolph en Miljuschka. 


Gerechten en programma's
Zo werd er vooraf een moderne salade caprese geserveerd, een gerecht uit de eerste aflevering van Cucina Moderna: Roberta’s Italië. In dit programma gaat Roberta Pagnier op zoek naar de moderne keuken van Italië. Ze doet onderzoek in Rome en trakteert vervolgens haar eigen gasten op haar opgedane kennis. Van een etentje met sportmaatjes tot een kinderpartij: deze keuken is vaker geschikt dan je zou verwachten. 

Giovanni verzorgde het hoofdgerecht, een klassieke Saltimbocca alla Romana. Tijdens het diner, en ook in zijn nieuwe programma Casa Caminita, laat de chef zien dat hij een echte entertainer is. Geef hem een piano en hij brengt een lied, geef hem het woord en je zult gegarandeerd lachen. 

Voor het dessert gingen we op Aziatische tour: Danny presenteerde een kleurrijke, tropische fruitzooi, maar niet nadat hij alle aanwezigen had voorgesteld aan oma Tilly. Deze bijzondere gast heeft hij leren kennen tijdens de opnames van zijn nieuwe programma Zoals alleen oma dat kan, waarin oude Indische familierecepten worden besproken, gekookt en vooral bewaard. 

Meer informatie over de nieuwe programma's, die vanaf maandag te zien zijn 


Primeur: nieuw food truck programma
Verder werd er nog een primeur onthuld: vanaf augustus zie je een heel nieuw programma over food trucks op 24Kitchen, dat deze zomer wordt opgenomen op verschillende Nederlandse festivals en evenementen. In 24Kitchen Food Truck Challenge strijden drie teams, aangevoerd door Miljuschka Witzenhausen, Hugo Kennis en Kee Huidekoper, elk met hun eigen food truck om het publiek van de lekkerste gerechten op locatie te voorzien. Van idee en voorbereiding tot de verkoop ter plaatse: het hele traject komt naar voren in dit programma. Producent Ewout Genemans vertelde over het enthousiasme tijdens de opnames, maar wilde zelf nog niet zijn favoriete team bekend maken.

Wil jij een kijkje nemen bij de opnames en proeven wat er gemaakt wordt in de drie food trucks? Bekijk hier de lijst van festivals.

Ben jij een food lover?
Bij de zomer horen lekkere gerechten, buiten eten en vooral samen genieten van lange avonden. Dat doen we thuis, maar ook op festivals, in het park, het strand of als we op reis zijn. We willen geïnspireerd worden en nieuwe - of juist oude - gerechten ontdekken, we willen weten waar we het lekkerste street food kunnen halen en we willen graag weten hoe zelf aan de slag kunnen in de keuken. 

Hou jij van lekker eten, samen met degene die je lief hebt? Laat jij je graag inspireren door alle smaken die de wereld te bieden heeft? Deel je liefde voor food via #24foodlovers op Twitter en Instagram en laat zien dat jij een food lover bent!