Nieuws

24Kitchen Live on Stage: groot succes

Afgelopen zaterdag heeft 24Kitchen in de Amsterdamse Heineken Music Hall een spetterende kookshow aan haar fans voorgeschoteld. In een uitverkochte zaal was het voor de fans de uitgelezen kans om hun favoriete 24Kitchen-chefs van dichtbij en in het echt te kunnen bewonderen.

De sfeer zat er vanaf het begin meteen goed in, zowel in de zaal als op het podium vermaakte iedereen zichzelf. De interactie met het publiek werd waar mogelijk gezocht en dat leverde een aantal hilarische momenten op. Zo werden drie mannen en drie vrouwen gevraagd het podium te betreden om het tegen elkaar via een kookestafette op te nemen om zo de eeuwige strijd tussen man en vrouw in de keuken uit te vechten. Ondanks dat twee van de mannen horeca-professionals waren, wonnen de dames en gingen zij met een fraaie messenset naar huis. Een ander mooi moment: Giovanni Caminita, die de gehele show met zijn band Contravento van muziek voorzag, maakte zingend een typisch Italiaanse salade.

Tijdens de finale van de show werd letterlijk het hoogtepunt bereikt toen Rudolph van Veen en alle andere 24Kitchen-chefs een croquembouche op het podium samenstelden. De meer dan twee meter hoge soezentoren stond symbool voor de grote hoogte die de succeszender heeft bereikt binnen een jaar tijd. De toren was dan ook groot genoeg om alle gasten een soesje mee naar huis mee te geven.

Het was een veelgehoorde reactie vanuit het publiek: "gelukkig is er ook wat te proeven!". Niet geheel verwonderlijk na het aanschouwen van alle heerlijke gerechten die op het podium werden bereid. Enkele gelukkige gasten werden gevraagd om op het podium plaats te nemen aan tafel waarna zij de vers bereide gerechten mochten proeven. Tijdens de pauze kon iedereen genieten van een speciaal ontwikkelde HMH-cupcake.

Na afloop van de show had iedereen de mogelijkheid om favoriete chefs persoonlijk te ontmoeten. Dit resulteerde in gigantische wachtrijen voor dat ene moment tussen de fans en de chefs. De chefs werden gevraagd om hun handtekening, wat ook voor velen van hen een nieuwe ervaring was. In de foyer waar de Meet & Greet plaatsvond waren enthousiaste reacties te horen. 24Kitchen blikt terug op een geslaagde avond, waaruit meer dan ooit duidelijk werd dat koken mensen echt kan verenigen.

Rudolph van Veen blikt terug op een warme, knusse avond: "Nog steeds nagenietend van afgelopen zaterdag, wil ik mede namens al mijn collega’s, zowel voor als achter de schermen, iedereen bedanken voor alle positieve energie en aanwezigheid. Het enthousiasme vanuit het publiek maakte het voor ons makkelijk om er een leuke avond van te maken. Tevens ontzettend bedankt voor alle leuke reacties en foto’s die wij mochten ontvangen op de sociale media en via e-mail!"