Kooktips

Zeeuwse mosselen zijn weer volop verkrijgbaar

Afgelopen woensdag is aan de Oosterschelde het mosselseizoen feestelijk van start gegaan. Het seizoen begint een paar weken later dan gebruikelijk, maar het mooie weer van de afgelopen weken heeft de kwaliteit van de Zeeuwse mossel zeker goed gedaan.

Het koude voorjaar zorgde waarschijnlijk voor de vertraging, net als eerder bij de haring het geval was. Het was het wachten waard, want de smaak van de Zeeuwse mosselen is heerlijk romig met een uitgesproken zilte smaak. En je kunt er nog lang van genieten. Vanaf nu tot half april zijn de mosselen verkrijgbaar: het aloude gezegde dat je mosselen eet als de ‘r’ in de maand zit klopt dus niet.

Dat het seizoen nu pas begint, betekent overigens niet dat er nog geen mosselen gegeten konden worden. Zogenoemde hangcultuurmosselen zijn vaak eerder rijp dan ‘gewone’ mosselen.

Bekijk hier alle mosselrecepten

Wat doe je met mosselen die openstaan voor de bereiding?