Kooktips

Verfijnd en smaakvol: de Oosterscheldekreeft

Het kreeftenseizoen is gisteren feestelijk van start gegaan in Zierikzee. De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen wordt altijd geveild voor het goede doel en daarna is het vooral proeven en genieten.

Het kreeftenseizoen loopt van 26 maart tot 15 juli. Dan is de kreeft – afhankelijk van de vangst – verkrijgbaar in restaurants en winkels. Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft – ook wel de Rolls Royce onder de kreeften genoemd – is iets om te koesteren. Doordat hij een andere DNA-structuur heeft dan andere kreeften, is deze soort extra fijn en zacht van smaak. 

Je kunt kreeft op verschillende manieren bereiden en serveren. Onze chefs laten je zien hoe je een kreeft (en zijn onderdelen) kunt bereiden. Wil je dit luxeproduct iets minder exclusief maken? Smokkel dan een beetje door smakelijke langoustines, rivierkreeften, strandkrabbetjes of fruits de mer, zoals garnalen, rivierkreeftjes, inktvis, mosselen en coquilles toe te voegen.


Bisque d’Homard

Kreeft met anijssaus en gegrilde romanesco-salade
Teriyaki kreeft

Langoustines in kruidenolie met rode wijnjus en knoflookroom

Seafood platter
Salade Homard met limoenmayonaise

Crawfishpie

Aziatische kreeftensoep
Tongrolletjes met kreeftenstaartjes